Kan dagens Rauma sjukeheim brukes til barnehage for inntil 150 barn i Isfjorden? Formannskapet vil avklare med det private selskapet Læringsverkstedet før kommunen går videre med barnehageløsningen.

Rådmann Oddbjørn Vassli har anbefalt for formannskapet at kommunen tar over hele barnehagetilbudet i Isfjorden.  Rådmannen ser for seg en barnehage med kapasitet for inntil 150 barn, fordelt på to avdelinger.

Flertallet i formannskapet, Frp, Venstre, Høyre og Marit Nauste som uavhengig, mener kommunen først må ha samtaler med det private selskapet Læringsverkstedet som i dag driver privat barnehage i Isfjorden med 39 plasser.

- Kommunen bør få avklart hva Læringsverkstedet tenker med sitt barnehagetilbud, sa varaordfører Arne Hop, og fikk flertallet i formannskapet med seg.

Per Vidar Kjølmoen (Ap) viste til at den billigste løsningen for Rauma kommune vil være å samle barnehagen ett sted, og drifte barnehagen i kommunal regi. En sik løsning blir rundt to millioner kroner rimeligere enn en delt løsning med privat barnehage og kommunal barnehage.

Rådmann Oddbjørn Vassli opplyser at det har vært foretatt en mulighetsstudie som viser at det er fullt mulig å bruke Rauma sjukeheim i Isfjorden til barnehageformål. Bygningen er i bra tilstand, og uteområdene er romslige for barnehagen.

Et forslag fra Ellinor Torsgård Solheim (Sp) om å vurdere om det kan lages to barnehager hver med 60 plasser. Hun ønsker også å få avklart mulige utvidelser av det private barnehagetilbudet, der kommunen forplikter seg til å skaffe høvelig tomt til den private barnehagen. Forslaget fikk kun Solheims stemme.

Rauma kommune får barnehagesaka til avgjørelse etter nyttår.