Skal Europris få tillatelse til å utvide butikkarealene på Øran Vest med 300 kvadratmeter for å ha sommervarer under tak i stedet for at varene ligger stablet under åpen himmel?

Ja, sier Rauma kommune. Nei, sier Fylkesmannen og viser til kjøpeforskriften.

- Vi ser dette som en mindre utvidelse av eksisterende forretningsbygg til Europris. Det ser ikke ut til at Fylkesmannen tar hensyn til at Rauma mangler 100 millioner kroner i handelsomsetning, sammenlignet med kommuner som Sunndal og Surnadal. Fylkesmannen praktiserer en veldig restriktiv holdning overfor Rauma når det gjelder handelsutvikling, sier rådmann Oddbjørn Vassli.

I formannskapet i Rauma er det enighet om at kommunen skal anke Fylkesmannens avgjørelse i saka om Europris inn for departementet.

I tillegg kommer Europris til å anke avslaget på utvidelse.

- Det er ille når vi har noen få investorer til handelsvirksomheten i Rauma at vi skal bli møtt med så liten forståelse. Vi har én mulighet, det er å anke avslaget fra Fylkesmannen inn for overordnet myndighet, sier Arne S. Lillehagen (V).

Det er også ordfører Lars Olav Hustad (H) enig i.

- Hver gang vi skal utvikle handelsnæringa i Rauma, leter Fylkesmannen etter argument for å si nei, i stedet for å lete etter argument for å si ja, sier Hustad.