Mens det forrige uke ble jublet for kutt av bompenger for bomfri veg rundt Tresfjorden, uttrykker nå folk på Daugstad skepsis til nyordningen.

- Skal det bli helt bomfritt å kjøre rundt Tresfjorden igjen, er vi veldig skeptiske til økt trafikk, spesielt tungtrafikk, skriver Daugstad Bygdelag i en uttale til fylkeskommunen, med kopi til samferdseldepartementet.

Bygdelaget poengterer at deler av veien er gjort enda smalere enn den var.

-  Skolebussen må ofte nesten stoppe når den møter vogntog. Vi frykter at spesielt utenlandske vogntogsjåfører vil utnytte den bomfrie smale veien rundt fjorden, og gjøre den mer utrygg igjen, skriver bygdelaget.

- Bompengeordninga som er nå, fungerer helt fint og er ikke noe hinder for befolkningen som bor rundt fjorden. Vi har i over 30 år vært med å kjempe for økt trafikksikkerhet rundt fjorden der ulykkesstatistikken taler for seg selv: 34 drepte og 160 skadde på strekningen Vikebukt – Kjellbotn (20km). Vi ble endelig bønnhørt med at Tresfjordbrua ble bygd, og trafikkmengden rundt Tresfjorden er redusert betydelig – spesielt redusert tungtrafikk merkes godt, uttaler representantene for bygdelaget.

De uttrykker forståelse for at noen av de næringsdrivende aktørene rundt fjorden frykter for noe av næringsgrunnlaget sitt, men mener at trafikksikkerheten må veie tyngst.

- Vi som bor langs veien føler trafikken på kroppen, mer enn de som bor lenger unna vegen og har protestert mest mot bomavgiftene, sier beboerne, og foreslår følgende:

1. Bomavgift som idag for kjøretøy over 3,5 tonn/7,5 tonn

2. Gratis for kjøretøy under 3,5 tonn og bobiler

- Samtidig vil påpeke at vi håper dere presser på videre for å stoppe bomavgift gjennom Vågstrandtunnelen. Det er direkte urimelig at dette skal være det eneste bombelagte rassikringsprosjektet i landet, heter det i uttalen fra Daugstad bygdelag til fylkeskommunen.