En mann i begynnelsen av 50-årene fra Molde ble opprinnelig dømt til 400 timer samfunnsstraff for to brudd på narkotikalovgivningen. Påtalemyndigheten anket dommen, og Frostating lagmannsrett har nå behandlet saken på nytt.

Betydelige mengder

Mannen, som har vært rusmisbruker store deler av livet, ble tatt med hele 330 gram metamfetamin i bilen i en nordmørskommune i august 2014. Vinteren 2015 ble han tatt med 115 gram metamfetamin i Molde.

For så alvorlige narkotikaforbrytelser er normen ubetinget fengselsstraff. Mannen fikk samfunnsstraff fordi det var planlagt rehabilitering.

Ble tatt på nytt

Han har imidlertid ikke påbegynt rehabiliteringen, og han har heller ikke latt seg rusteste etter dommen, som var et av vilkårene.

Mannen har også blitt tiltalt for flere narkotikaforbrytelser etter tingrettens dom. Blant annet ble han tatt med 20 gram metamfetamin og 35 gram hasj i midten av september, og besittelse av hasj, ecstasy og rivotril fire dager seinere. To uker seinere ble han tatt for oppbevaring av 10 gram amfetamin og to gram hasj.

«Fengselsfugl»

Lagmannsretten var enig med påtalemyndighetene i at det dermed ikke forelå noen tungtveiende grunner som tilsa samfunnsstraff.

Den subsidiære straffen ilagt av tingretten var på to år og seks måneder. Dette mente lagmannsretten var et riktig straffenivå og dømte ham til dette.

Mannen har før straffen iverksettes sittet inne i rundt 20 år – i all hovedsak på grunn av narkotikakriminalitet.