Skolen i Tresfjord er på nytt foreslått nedlagt. Det får FAU (Foreldrearbeidsutvalget) ved Tresfjord Oppvekstsenter og presten i bygda, John Sylte, til å gå nye og humoristiske veger for å gi skolenedleggelsen fokus.

Prevensjonsnekt

"I forbindelse med trusselen om nedleggelse av skolen vår har vi innført noen tiltak. FAU oppfordrer Spar Tresfjord vennlig til ikke å selge prevensjon frem til og med år 2020. Dette for å øke manntallet i bygda", skriver John Sylte på sin facebookvegg.

Og Sylte fortsetter:

"Ethvert salg av prevensjon i dette tidsrommet, uansett omstendighet, vil bli oppfattet som et svik mot FAU og bygda. Vi erklærer unntakstilstand. Dette innebærer at alle voksne tresfjordinger kun får bruke dyner av typen Sommerdyne. Denne dynen gir en optimal komfort i de varme sommernetter, mens den om vinter og høst vil bidra konstruktivt til igangsetting av barneproduksjon. Dette ved å føre sengebrukerne tettere sammen for økt varmetilgang. Dynen skal være lett og motvirke for mye varme. Medlemmer av FAU vil føre nøye kontroll, og dynetykkelse vil bli målt med jevne mellomrom. Brudd på påbudet vil føre til husarrest og bøter. Husarrest kan også bidra positivt i barneproduksjonsøyemed. Påbudet om sommerdyne frafaller når man beviselig har nådd et minimum på 5 barn pr. husstand. For de som skulle være i tvil: FAU har fra nå av tatt over bygda og all kommunikasjon skal gå gjennom oss!"

Med ydmyk hilsen FAU Tresfjord

Humor og alvor

- Det er skrevet med humor, men også med et visst alvor. Hver eneste desember kommer det forslag om å legge ned enten barnehagen eller skolen i bygda. Dette til tross for at vi har fått en økning i folketallet, sier Sylte, som er overveldet over resposnen på Facebbok.

Godt over 100 delinger av Facebookstatusen er imponerende.

- Det er også kommentarer fra en rekke andre bygder som sliter med det samme som oss, sier John Sylte.

- Har du fått noen negative kommentarer?

- Nei, ikke en eneste en, sier trebarnsfar, FAU-medlem og presten John Sylte.

John Sylte er prest, trebarnspappa og medlem av FAU.