For andre gang er hodet av forfatter Nini Roll Anker fjernet fra sin sokkel i kinoparken i Molde. Forrige gang, i september, fant man igjen hodet ikke så langt unna. Festet for bysten til sokkelen ble da forsterket, og Nini Roll Anker kom på plass igjen.

Hodet er nå igjen fjernet fra sokkelen, men vandalene har ikke nøyd seg med det. Denne gangen har de tatt med seg hodet.

Hilde Johansen, konstituert kultursjef, forteller at medarbeidere på park har lett i området rundt Godfred Lies plass, rundt kinoområdet og ellers i byen, etter at de fikk melding om saken torsdag.

De har også tenkt på muligheten av at bysten er kastet i elva:

- Men det har vært mye vann i Moldeelva nå, så det har vært vanskelig å se om den kan være kastet nedi der, sier Johansen.

Hentet fagråd for festing

Etter at bysten ble tatt ned forrige gang, ble det hentet inn faglige råd for å sikre riktig festemetode, før bysten igjen ble festet til sokkelen for bare tre uker sida.

- Vedkommende  som har utført ugjerningen, må derfor ha gjort en grundig jobb med å få løsnet bysten, sier Johansen.

Molde kommune ser alvorlig på hendelsen, og har anmeldt forholdet.

- Vi ber om at de som har opplysninger i saken, tar kontakt med politiet, oppfordrer Johansen.

Nasjonal forfatter

Nini Roll Anker er en av Norges viktigste forfattere, og hadde sin oppvekst i Molde.

Hun var et naturlig valg i Romsdals Budstikkes utvalg av de 200 viktigste romsdalingene under 200-årsjubileet fra grunnloven i mai 2014.

- Vi ber om at de som har opplysninger i saken, tar kontakt med politiet, oppfordrer kultursjef Hilde Johansen. Foto: Jan G Røe
Nini Roll Anker vokste opp i Molde, og var en av Norges største forfattere. Foto: Kjell Langmyren