- Jeg har en egenskap som skiller meg fra de andre. Jeg er nemlig sauesanker. Det var Hanna Ellingseter som presenterte seg på denne originale måten da jenta fra Fiksdal sammen med seks andre presidentkandidater viste seg fram foran et fullsatt publikum i Bjørnsonhuset i går kveld. Den sangglade og utadvendte jenta hadde fått hjelp av sin pappa, NRK-mannen Tore Ellingseter i sin kamp om å få lede Molderussen gjennom vårens store happening for byens avgangselever.

Film på storskjerm

Hennes video var laget som et nyhetsinnslag fra NRK-studioet i Ålesund, der det ble spilt på lag med reporter som var på plass i Molde for å dekke russeshowet. Hanna, Magnus Madsen Bøe, Andrine Nerland, Kristian Fjelldal, Vilde Husøy Høknes, Malene Pedersen og Amalie Rausand Søllesvik hadde lagt ned en stor porsjon kreativitet og innsats for å overbevise juryen og de mange elevene som var med og fikk oppleve showet. Sjelden har det vel vært vist så mange gode videofilmer med ungdom i alle roller som det kandidatene vartet opp med i går.

- Russ er som sau

I tillegg til forseggjorte filmer med driv og humor, var sang og musikk gjennomgangstema i showet. Hanna Ellingseter som var én av tre kandidater fra Molde videregående skole har også tidligere vist at hun er dyktig til å synge og trives med å stå på en scene. Sauesankeren prøvde også å sjarmere seg til presidenttittelen med å sammenligne de firbeinte husdyrene med russeflokken som kommer til å gjøre seg synlig i bybildet når vinter blir til vår i Molde.

Vil inkludere

- Er det sau eller russ som kommer bort fra flokken, så skal jeg gjøre det jeg kan for å samle dem igjen. Det skal være trygt å være en del av flokken. Jeg er en person som liker å ta ansvar. Med fem søsken har jeg vært nødt til det. Jeg lover at jeg skal gjøre det kan for at russetiden blir best mulig for alle, fortalte jenta som holdt sin tale uten å måtte støtte seg til manus. Inkludering var et tema som gikk igjen i flere av presidentkandidatene sine taler. At de fem jentene og de to guttene vil gjøre sitt for at ingen skal føle seg satt på sidelinja, var et budskap mange la vekt på i showet.

Her er vinneren av russeshow og hvem som vant presidentvervene:

Beste russeshow og russepresident ved Romsdal videregående skole:

Kristian Fjelldal

Russepresident Molde videregående skole:

Hanna Ellingseter

Russepresident Akademiet:

Magnus Bøe