I dokumentarserien Vårt lille land på TV2 onsdag kveld, forteller Vidar Svanemyr fra Rauma om svært tøffe tider i eget og familiens liv etter at han ble dømt for grovt underslag av 2, 3 millioner kroner.

Svanemyr ble reiselivssjef i Rauma i februar 2005, og var der til begynnelsen av 2008. Da fikk han tilsvarende stilling på Lillehammer.

Tiden der endte dramatisk. For ifølge dommen startet Svanemyr med underslag allerede i 2009, og levde etter hvert på stor fot med blant annet dyre reiser.

Ikke nok til lønn

Underslagene ble etter hvert oppdaget, men ikke før fire år seinere, i november 2013. Det skjedde da arbeidsgiveren Visit Lillehammer skulle kjøre lønn, og forsto at det ikke var nok penger på konto. Så viste det seg altså at sjefen sjøl var årsaken.

Det hele endte med at Svanemyr i september 2014 ble dømt til 1 år og 4 mnd for underslag av 2,3 millioner kroner fra Visit Lillehammer.

I TV2s trailer for programmet, er Svanemyr sammen med familien, og forteller at han holdt underslagene skjult for dem. Han er sterkt følelsesmessig berørt når han snakker om at hans store utfordring nå, er å bygge opp igjen tillit.

Rbnett har vært i kontakt med TV2 som har snakket med Svanemyr. Ingen av partene ønsker å kommentere programmet før det sendes onsdag kl. 22.40.