Den 26 år gamle mannen som ble funnet omkommet på hurtigruten Vesterålen sist onsdag, døde ikke av volden han skal ha blitt utsatt for i Bergen, viser den foreløpige obduksjonsrapporten.

– Vi har fått den foreløpige obduksjonsrapporten. Den slår fast at det ikke er mistanke om at avdøde ble utsatt for en kriminell handling som førte til døden, sier seksjonsleder Alf Rune Rolland ved Kristiansund politistasjon til Bergens Tidende.

Den Hurtigruten-ansatte mannen ble funnet død på sin lugar etter at han ikke møtte opp til nattevakt kvelden onsdag 18. november. Skipet var da på vei nordover fra Bergen og ble liggende til kai i Kristiansund, hvor mannen var hjemmehørende.

Etter det avisen får opplyst kom 26-åringen til Bergen den 17. november og mønstret på skipet dagen etter. Til kolleger skal han ha fortalt at han var blitt utsatt for et ransforsøk i Bergen.

Ifølge Bergensavisen skal han ha blødd fra nesen da han gikk om bord i skipet.

Rolland opplyser til Bergens Tidende at politiet etterforsker hva som kan ha skjedd i Bergen, og at de gjennomgår videomateriale fra stedene den avdøde har vært på.