– Vi i Senterpartiet ser virkeligheten litt annerledes enn det rådmannen gjør. Dette gjelder både investeringer og innsparinger, sier gruppeleder i Rauma Sp, Magnhild Vik.

Investerer – og strammer inn

Mandag ble det kjent at rådmannen foreslår å investere stort de neste årene, blant annet i nytt helsehus, infrastruktur ved Stokkekaia og overtakelse av private vannverk. Samtidig foreslår rådmannen å legge ned Vågstranda skole og å sende alle ungdomsskoleelevene i kommunen til Åndalsnes.

– Folk bor i bygdene

Hun mener å legge ned skoler i bygdene er lite framtidsrettet.

– Barnetall går i bølgedaler. Folk bor i bygdene her i Rauma. Vi i Sp mener det er viktig å opprettholde tilbudet til alle. Vågstranda har jo fått helt nye vegløsninger og bedre kommunikasjon både mot Molde og Ålesundsregionen, vi mener at forholdene ligger til rette for å øke innbyggertallet i denne delen av kommunen, fremholder hun.

– Hvor bør Rauma kommune spare penger?

Vil heller kutte i administrasjonen

Gruppelederen i Sp er enig i at driftskostnadene må ned og innrømmer at de nok ikke kommer utenom nedbemanning.

– Men jeg vil heller kutte stillinger i administrasjon i stedet for ute i organisasjonen, der ansatte møter brukerne. Vi bør kanskje også skyve på investeringer der vi kan, sier hun.

Feil rekkefølge?

– Et annet element, er at når det nå jobbes aktivt med kommunesammenslåinger og endringer på kommunegrensene, så synes jeg at det blir feil å ta en skoledebatt før det er konkludert med ny kommunestruktur, sier Magnhild Vik.

– Å gjøre slike endringer rett før nye kommunale grenseoppganger skal gjøres, kan fort vise seg å være bortkastet.