Klokka 15.15 søndag ettermiddag kolliderte to personbiler front mot front i Frænavegen ved Fannebostad i Molde. Fem personer var involvert i ulykka.

Dette får en Rbnett-leser til å reagere.

Var selv i grøfta

– Jeg meldte fra til politiet to ganger i dag om livsfarlige kjøreforhold på dette stedet. Jeg skled selv av vegen der på veg til Skaret, og på veg tilbake til byen lå det en annen bil i grøfta, forteller han til Rbnett.

– Samtlige biler som skulle kjøre forbi bilen som lå i grøfta fikk sleng på bilen, sier han.

Speilglatt

Etter at ulykka var skjedd, tok politiet kontakt med Molde kommune og ba dem om å ta grep.

– Vi sendte ut en høvel etter ulykka. Det var tydelig glatt der da dette skjedde, forteller enhetsleder i Molde bydrift, Jan Ulvund til Rbnett.

– Har politiet varslet dere om at det var spesielt glatt på dette stedet i dag?

– Nei, det er jeg som har vakt, men dette har jeg ikke fått beskjed om, ikke før etter at ulykka var skjedd.

Flere tok kontakt

Stine Røe, som til daglig jobber i ambulanse, skriver i et innlegg på Facebook at også hun reagerte på at det var «såpeglatt» på ulykkesstedet. Hun ringte beredskapsvakta i Molde kommune og varslet om dette klokka 15.09.

– Jeg fikk i retur at det er glatt over alt nå, og at det tross alt er flat veg på stedet, skriver hun i innlegget.

Hun forklarte vakta at det var spesielt glatt på dette stedet. Beredskapsvakta svarte da at han ville ta en tur for å vurdere det. Seks minutter seinere smalt det front mot front.

Skal være ok nå

– Temperaturen steg litt i ettermiddag, og da er det lett at det blir glatt. Men det skal ikke være noen spesielle problemer i dette området nå etter at vi har brukt skrape, sier Jan Ulvund i Molde kommune.

– Reagerer du på at dere ikke fikk beskjed fra politiet om å gjøre noe før ulykka?

Pleier å melde videre

Operasjonsleder ved Nordmøre og Romsdal politidistrikt, Sigvart Sivertsen, kom på vakt etter at ulykka i Frænavegen skjedde. Han tør ikke si sikkert hvilke telefoner de har mottatt rundt dette tidligere på dagen. De pleier uansett å gi beskjed videre, sier han.

– Vi kontakter vegtrafikksentralen, og så kaller de eventuelt ut lokal entreprenør for å gjøre noe med det. Dette gjelder i hvert fall på fylkesveger og riksveger, og denne konkrete ulykka skjedde på en fylkesveg. Men jeg kan altså ikke si sikkert hva som ble gjort i dette tilfellet.

Han er enig med Ulvund i hans beskrivelse av ansvarsforholdet.

– Det er ikke politiet som bestemmer om det skal gjøres noe. Det er det vegmyndighetene som må gjøre.

Har gått greit

Jan Ulvund i Molde kommune sier de ikke har hatt spesielle utfordringer i forhold til brøyting av vegene denne helga.

– Nei, det har vært håndterlig – vi er vant til langt mer snøfall enn dette. Vi hadde tidlig utkalling av brøytemannskap lørdag morgen, så vi fikk tatt det meste da. Snøværet var varslet, så dette var vi forberedt på. Vi regner også med at det må skrapes når mildværet nå kommer, sier han.