Sola titter så vidt fram under skydekket og den hvite snøen kommer virkelig til sin rett på Skaret søndag ettermiddag. Det er vanskelig å finne parkeringsplass på skistadion. Store og små hadde tatt turen for å teste løypa og skiformen fra i fjor.

Snøen la seg raskt når den først kom, og forholdene er flotte. Barnelatter og voksne som med beroligende stemme sier «opp igjen!» og menn i slutten av 40-årene i åletrang kondomdress deler sporet og tar hensyn til hverandre. På skistadion er det plass til alle.

På ski for første gang

Ei lita jente i rosa dress har litt problemer med å få på seg skia, og mamma må hjelpe til. Nora Vang Skjegstad er to år og står på ski for første gang i år.

– Vi måtte gå på ski i dag, i tilfelle det begynner å regne i morgen. I tillegg var det jo en utrolig flott dag, sier mamma Kristin Farstad Vang.

Nora og mamma er på tur sammen med storesøster Anna og søskenbarnet Hannah.

– Det var Hannah som hadde lyst til å gå på ski i dag, hun synes det er veldig artig, sier Vang.

Vi hører høy barnelatter bak oss, og der ligger Anna rett ut i snøen. Men hun er like blid. Nora er utålmodig og vil begynne skigåingen, så da må mamma Kristin bli med å hjelpe henne.

Ivrig tilskuer

Lenger ned i bakken står Line Therese Hekland. Hun venter på at skigutta hennes skal komme tilbake fra Kordalen.

– Du ser at jeg ikke har ski på meg? Jeg er med for å heie på gutta mine. De er seriøse skigåere, og er med på Lyngstad og omegn idrettslag, sier hun.

Familien er ivrige skiløpere.

Øvelse gjør mester

En skiløper farer forbi. Et lite øyeblikk kunne man ha trodd det var selveste Petter Northug som trente på skistadion på Skaret. Men det viser seg å være Pål Gammelsæter som er ute og øver på å skøyte.

– Jeg har med meg erfarne skøyte-folk som skal vise meg hvordan det gjøres. Det er veldig god trening, sier han.

Gammelsæter mener man må bruke snøen før den forsvinner.

– Jeg tror den er borte i løpet av neste uke. Jeg måtte bare på skitur i dag. Jeg er veldig glad i snø, og velger å tenke positivt når det laver ned ute. Dette er noe jeg kan benytte, jeg velger å omfavne snøen, sier han.