Flyktningekrisen når nye høyder – i forrige uke kom over 2.500 personer over de norske grensene. Behovet for mottaksplasser er enormt, men i Romsdal er det lite som skjer på den fronten.

Mye på Nordmøre

I Kristiansund er det planlagt et ordinært mottak med 150+30 plasser med oppstart seinest 1. desember. I tillegg planlegges 140-220 akuttplasser på Atlanten turistsenter og 170-220 akuttplasser på Kristiansund Hotell (godkjent 7. november).

Fra før av drives det også mottak i Sunndalsøra, et ordinært mottak og et for enslige mindreårige, begge i regi av Sunndal kommune. I Tingvoll drives det også et ordinært mottak i regi av kommunen.

... og på Sunnmøre

På Sunnmøre er det også flere mottak på gang. Sunnmørsposten melder onsdag at UDI nå har gjort avtale om å opprette to akuttmottak i Herøy kommune med til sammen 180 plasser.

Sunnnmørshallen i Ålesund kan også bli akuttmottak. Mulighetene for dette diskuteres på et møte i dag, onsdag, skriver Sunnmørsposten.

Fra før av er det også asylmottak i Ålesund, Ulsteinvik, Hareid og Volda.

Rolig i Romsdal

Men mens nabofogderiene er godt i gang, er det foreløpig helt dødt i Romsdal. Det bekrefter UDI Midt-Norge overfor Romsdals Budstikke. Det er kun i Vestnes kommune at det per i dag er et mottak. Ikke noen nye er på gang.