Det var i midten av oktober at brannsjef i Molde, Alf Magne Smørholm, så seg nødt til å true med dagbøter til helseforetaket etter at de ba om å avvike planene for brannsikringstiltak ved sjukehuset i Molde.

Ville kutte utbedringer

Gjennom flere år har brannsjefen påpekt forhold som helseforetaket må rydde opp i og utbedre for at brannsikkerheten i det gamle sjukehuset skal være akseptabel.

– Vi har et pålegg, så vi har ikke akseptert at økonomi skal være et argument for å avbryte fremdriften. Vi opprettholder dermed kravene, sa Smørholm til Rbnett i oktober.

Har blitt enige

Siden avstenging av hele sjukehuset ikke var aktuelt, var det bøter som var aktuelt reaksjonsmiddel dersom helseforetaket ikke fulgte de opprinnelige planene. Dette er ikke lenger aktuelt.

– Vi hadde et møte i forrige uke. Der ble vi enige om at de forholder seg til de opprinnelige planene. Dermed er heller ikke problemstillingen med dagbøter aktuell, forteller Smørholm til Rbnett.

Kommer med forslag

Helse Møre og Romsdal håper likevel at de skal kunne spare noe på brannsikringstiltakene ved det gamle sjukehuset.

– De skal lage et forslag til ny plan. Men det er ikke avtalt når dette kommer. Trolig blir det i løpet av vinteren, sier Smørholm.

– De vil leie inn en brannteknisk konsulent slik at de kan lage en alternativ løsning. Vi er uansett enige om å holde den opprinnelige framdriften fram til et eventuelt nytt akseptabelt forslag kommer.