En mann helt i slutten av tenårene ble fredag pågrepet av politiet og satt i arresten etter å ha innrømmet seksuell omgang med barn under 16 år.

Romsdal tingrett støttet påtalemyndighetenes begjæring om varetektsfengsling.

Jente på 12 år

Knapt en måned tidligere ble mannen dømt til 4,5 års fengsel i Nordmøre tingrett for å gjentatte ganger hatt seksuell omgang med tre forskjellige jenter, to av dem under 14 år. Ei av jentene var 12 år da det skjedde.

I tillegg til fengselsstraffen ble han også dømt til å betale hver av de tre jentene oppreisningserstatning på mellom 80.000 og 100.000 kroner.

Mannen har flere ganger blitt bøtelagt for brudd på legemiddel- og narkotikalovgivningen.

Ble pågrepet

På tross av den alvorlige dommen, var han ikke i gang med soningen. Natt til onsdag forrige uke hadde han samleie med ei jente mellom 14 og 16 år. Han selv innrømmet dette til en person ansatt i Barnevernet, og et vitne bekreftet at han så de to liggende sammen uten klær.

Dermed grep politiet inn og fikk ham framstilt for varetektsfengsling. De ville hindre at han gjorde dette på nytt.

Kan skje igjen

Retten støttet dette. I dommen om varetektsfengsling skriver de følgende:

«Til tross for domfellelsen er han nå på nytt siktet for et forhold som kan karakteriseres som likt med de forhold han er dømt for under en måned siden. Retten er her enig med påtalemyndigheten i at dette viser at siktede er kjent med reglene om seksuelle overgrep, men at han likevel ikke synes å ta inn over seg alvoret i domfellelsen ved å fremdeles ha omfattende kontakt med barn mellom 14 og 16 år. På denne bakgrunn anser retten at det foreligger en sterk grad av sannsynlighetsovervekt for at siktede på nytt vil begå straffbare handlinger hvis han nå løslates.»

Mannen skal nå ha gått tilbake på sin tidligere innrømmelse og nekter dermed for forholdet i siktelsen. Dette tok tingretten ikke hensyn til.