Rbnett var innom puben O'Neill's Merchant Square fra klokka 17 til 18 lokal tid i Glasgow. Da var det mellom 2-300 MFK-supportere på plass. Mange var også ute i gatene. Folk ville først innlosjere seg på hotellet og få seg et bedre skotsk måltid før de kjører på med blåhvit festaften kvelden før den store kvelden.

– Setter Molde på kartet

– Det er stort å følge MFK i Europa. Vi er rett og slett stolte av lagets prestasjoner. De setter lille Molde på kartet på en fantastisk måte. Nå er vi så nære et sensasjonelt avansement i Europa League, så dette vil vi ha med oss. Vi tror alle at MFK er gode nok til å slå Celtic også her i Glasgow, sier venninnene Laila Sivertsen, Line Gjendem og Tone Brunvoll.

– Det er litt stille før stormen. En avventende stemning. Vi har store forventninger til kvelden, men enda større forventninger til torsdagskvelden. Vi gleder oss veldig. Skottene er et artig og hyggelig folkeferd, som man virkelig kan like. Ekte fotballvenner, sier Raknes og Brandeggen.

– Fantastisk atmosfære

De var på veg til en bedre middag på et whiskydestilleri utenfor Glasgow, før de drar inn til puben igjen seinere i kveld. Da kommer det garantert til å koke blant flere hundre MFK-supportere.

– Vi tror Molde kommer til å imponere Fotball-Europa nok en gang. Det vil vi være med på. Det kommer til å bli en fantastisk atmosfære på Parkhead, mener de to.

Treffer kjentfolk på hvert hjørne

Roger Gjendem fra Eidskrem og kompisen Ove Størdal fra Julsundet hadde akkurat innlosjert seg i en liten suite tre minutters gange fra MFK-puben da vi snakket med dem. Størdal ankom Edinburgh tirsdag, mens Gjendem landet i samme by onsdag formiddag.

– Jeg var oppe halv fem, så det blir en lang og artig dag. Jeg fløy via Oslo og København. Mer som ei lita jordomseiling, men hva gjør man ikke for å følge MFK? Glasgow var en nødvendighet, på grunn av den helt spesielle stemningen som blir på stadion. Det er utrolig kjekt å vandre rundt her i Glasgow og treffe kjentfolk på hvert gatehjørne, fastslår Roger Gjendem.