En Molde-mann i slutten av 20-årene er dømt til fengsel i ti måneder for tjuveri, heleri, vold mot politiet – og kjøp og oppbevaring av narkotika. 90 dager av straffen ble gjort betinget med en prøvetid på to år.

Stjal verdifulle pakker

Den mest omfattende delen av tiltalen, gjelder tjuveri han gjorde mens han jobbet på Postsentralen i Årødalen. Fra mai til september stjal han regelmessig pakker han mente kunne inneholde verdisaker som han enten kunne selge eller benytte seg av selv.

Nektet for noe

Forholdet pågikk helt til arbeidsgiver kontaktet politiet og mannen ble konfrontert med tjuveriene.

Ved ransaking hjemme hos ham fant de mye av det som var stjålet. En del var også gjemt unna på skjult sted i Postens lokaler. Fem av pakkene nektet han å ha stjålet. Disse hadde en samlet verdi på nesten 110.000 kroner.

Narko og vold

Mannen ble knepet med 7,5 gram marihuana vinteren 2014, og i august i år ble han tatt med rundt 20 gram hasj.

I mai i år mistenkte politiet ham for å ha solgt narkotika, og ville ta ham med til stasjonen. Han motsatte seg pågripelsen, og det endte med et basketak mellom ham og tre politifolk. Han har vedgått dette, og ble følgelig også dømt for å ha utøvd vold mot offentlige tjenestemenn.

En «kjenning»

Mannen er straffedømt hele ti ganger siden 2006, i all hovedsak for ulike typer vinningskriminalitet og narkotika. Han er også bøtelagt flere ganger for lignende forholdet. Dette ble tillagt i straffeskjerpende retning.

At noen av forholdene i tiltalen var noe tilbake i tid, ble tillagt i formildende retning. Mannen har vært varetektsfengslet i 55 dager, noe som kommer som fradrag i fengselsstraffen.

I tillegg til fengsel, ble han også dømt til å betale sin tidligere arbeidsgiver, Posten Norge, drøyt 140.000 kroner for varer som ennå ikke er kommet til rette. Han dømmes også til å betale Gjensidige Forsikring drøyt 5.000 kroner, samt saksomkostninger på 2.000 kroner.