Totalentreprisen på nye Romsdal videregående skole, som skal stå ferdig i 2018, er tildelt. I konkurransen mottok fylkeskommunen fire tilbud. Vinneren ble klar onsdag – det er Betonmast Røsand AS som trakk det lengste strået.

Avgjøres i desember

Endelig avklaring på oppstart av byggeprosjektet kommer likevel ikke før tidligst medio desember.

– Etter en karenstid på to uker bli det en samspillsfase med totalentreprenør på cirka seks uker. Dersom det oppnås tilfredsstillende og omforent løsning i løpet av samspillsfasen, utløses opsjonen på byggingen, forklarer prosjektleder Jostein Wengstad i bygge- og vedlikeholdsseksjonen i fylkeskommunen.

De øvrige tilbyderne i konkurransen var Hent AS, Entreprenør M. Kristister AS og Veidekke Entreprenør AS i fellesskap, og Christie & Opsahl AS og Kleive Betongbygg AS i fellesskap.

Er godt i gang

Arbeidet på skoleområdet foregår imidlertid for fullt om dagen.

– Det er så langt revet tre bygninger som kom i direkte berøring med byggegropa, forteller Jostein Wengstad.

Det var AK Miljø AS som sto for dette.

Romsdal Anlegg AS, som har fått entreprisen med grunnarbeid og omlegging av infrastruktur på tomta, har etablert anleggsveg og midlertidig parkeringsplasser. De er også i gang med omlegging av eksisterende kabler og rør.

Utgraving av selve byggegropa er også i gang. Her må det fjernes løsmasser i betydelig grad og det forventes en god del fjellsprenging.

Unikt prosjekt

Nye Romsdal videregående skole vil bli prestisjeprosjekt for ny byggteknikk. Bygget, på til sammen 12.300 kvadratmeter, skal i stor grad bygges i massivt tre. Det blir det største bygget som er laget på denne måten her til lands.

Treet som skal brukes kommer fra Østerrike – dette fordi ingen norske produksjonsbedrifter er store nok til å kunne ta dette prosjektet.

Det vil bli brukt limtre i bjelker og dragere, og veggene vil være av tre tvers gjennom.

– Dette blir et innovasjonsprosjekt som skal vise at det er mulig å sette opp så store bygg i tre, har leder i bygg- og vedlikeholdsavdelinga i Møre og Romsdal fylkeskommune, Per Olav Brækkan, tidligere uttalt til Romsdals Budstikke.

Totalbudsjettet for prosjektet er på 493,1 millioner kroner.

Slik blir framdrifta

Grunnarbeidet skal være ferdig i mai 2016. Men allerede i februar blir det oppstart av fundamenteringen av nybygget. Montasjen av dette vil skje i løpet av kommende sommer.

– Det blir kontinuerlig inntransport av massivtreelementer fra Østerrike. Elementene monteres umiddelbart etter hvert som de ankommer med lastebil og de synlige forandringene vil være betydelige i denne perioden, forteller Wengstad.

Målet er at det meste av råbygget vil være oppe i november 2016. Et drøyt år seinere skal nybygget være ferdigstilt fra totalentreprenør. På nyåret 2018 blir det så montert inventar og utstyr.

Riving av eksisterende Bygg A og B vil skje våren 2018. I løpet av de påfølgende månedene skal uteområdet med parkeringsplasser og grøntareal klargjøres.

Tidspunktet for når skolen kan ta i bruk lokalene for fullt, er ikke endelig fastsatt, men trolig blir dette ved skolestart høsten 2018.