– Jeg er veldig fornøyd med tilliten fra kommunestyret. Flertallet her har nå valgt meg for fire nye år, og det er jeg veldig takknemlig for, sier Lars Olav Hustad mens han pakker sammen sakene sine i rådhussalen på Åndalsnes.

– Veldig krevende

Med 14 stemmer mot opposisjonens 13 ble han gjenvalgt som ordfører mens minst mulig margin, som punktum for en svært turbulent måned etter valget.

Sakene står i kø

– Jeg håper at alle nå er innstilt på å gjøre en god jobb for Rauma kommune. Vi har mange utfordringer i kommunen, og er nødt å ha med alle skal vi klare å dra lasset, sier han.

– Det har bestandig vært slik her, i alle fall i min første periode som ordfører, at flertallet varierte fra sak til sak. Vi må derfor holde en god dialog med alle parter, og se framover sammen, sier Hustad.

Samarbeid med Ap?

Han trekker fram at den borgerlige siden har gjort et valgteknisk samarbeid, og har ikke blitt enige om å stemme likt i alle saker. Her kan samarbeid kunne søkes med ulike parti i ulike saker framover.

– Vi hadde et glimrende samarbeid med Ap foregående periode, som de valgte å bryte. Men jeg ser ikke bort ifra at vi kan finne sammen igjen i ulike saker.

På spørsmål om hvor han tror han har den uavhengige representanten i kommunestyret den kommende perioden, svarer han enkelt.

– Marit Nauste var også en del av samarbeidet med Ap i forrige periode, så vi er nok stort sett enige, sier Hustad.