Torsdag morgen blir Elvemoloen stengt i Molde sentrum. Dette er vegen langs nederste del av Moldeelva - med politistasjonen på andre siden av elva.

- Vi må oppgradere ledningsnettet for vann og avløp, og dette arbeidet vil ta ca en måned. Derfor må trafikken i området legges om, sier seniorrådgiver Jan Arne Brudeset i Molde kommune til Rbnett.

Det er to veger ut fra Bussholdeplassen på østsiden, og Elvemoloen er den eneste som normalt sender trafikk både østover og vestover.

- Når den stenges, er det Rektor Brinchmanns gate som får all trafikken. Her er det normalt ikke lov til å svinge vestover, men dette blir endret når vi stenger Elvemoloen. Da vil det være lov til å svinge begge retninger, sier Brudeset.

For å komme seg ned til parkeringsplassene ved Elvemoloen, må man kjøre via Storgata og ned til Bussholdeplassen. Elvemoloen blir også stengt for trafikk sørover.

Bussjåførene er blant dem som vil merke stengingen mest. Nå skal all utgående trafikk fra Bussholdeplassen gå gjennom den ene vegen.

- Vi har vært i dialog med Nettbuss, og de mener det vil gå greit, sier Jan Arne Brudeset. Det kan imidlertid være lurt av andre trafikanter å ta hensyn til at bussene må komme seg ut i forkjørsvegen.