Tirsdag 13. oktober er det konstituerende kommunestyremøte i Rauma. Der skal det tas en endelig avgjørelse av hvilken politisk sammensetning og ordfører som skal styre kommunen de kommende fire åra.

Les hele leserinnlegget til Jon S. Aursand her

– Jeg tror dette er en avledningsmanøver, og at det skal flytte oppmerksomheten over fra noe annet som er i ferd med å skje, nemlig at vi er i ferd med å få en ordfører i Rauma som verken har flertallet av folket bak seg, eller et partipolitisk flertall, sier leder i Arbeiderpartiet i Møre og Romsdal, Per Vidar Kjølmoen.

– Trist

Konfrontert med påstander fremmet i mandagens leserbrev fra Jon S. Aursand (H), stiller han seg uforstående.

– Jeg synes det er trist at Aursand legger seg på et slikt nivå. Det virker bare fordummende på debatten.

– På den ene måten blir jeg kritisert for ikke å si noe, samtidig som jeg blir beskyldt for å handle på en måte som er splittende. Hvordan begge beskyldningene kan være sann samtidig har jeg vanskelig for å forstå.

– Ikke registrert konflikt

Han avviser også at hans arbeid i partiet og politiske virke skal ha medvirket til at Marit Nauste meldte seg ut av partiet.

– Jeg registrerer at noen prøver å få dette til å handle om meg. Jeg må bare si at etter at vi hadde medlemsmøte i mai så har jeg ikke registrert en eneste konflikt mellom verken meg og Nauste, eller partiet og Nauste. At det skal ligge noe mer bak stiller jeg meg helt uforstående til.

– Er du sikker på utfallet av møtet på tirsdag?

– Helt sikker kan man ikke være før valget er avgjort, men jeg har dessverre liten tro på at den rettmessige kandidaten blir valgt til ordfører på tirsdag.

– Ingen kommentar

Det er forventet at Lars Olav Hustad igjen blir ordfører i Rauma etter møtet tirsdag. Han ønsket ikke å kommentere saka da Romsdals Budstikke var i kontakt med ham søndag.

– Er du sikker på utfallet av møtet på tirsdag?

– Ingen kommentar. Møt opp, så får du se, sier han.