Daglig leder Johan Sjåstad Braaten i Naustbrygga AS forteller at Tangenten stengte kjøkkenet 1. oktober. Det var en stor gjennomgang av hele driften som synliggjorde at kjøkkenet kostet langt mer enn det smakte. Petrines har alltid vært kjent for god pizza, men med enormt skjerpet konkurranse om pizzamarkedet i byen ble marginene altfor dårlige. Tangenten serverte også andre småretter og dagens middag. Kjøkkenet sysselsatte over to årsverk.

Endringer

– Vi er nødt til å tilpasse oss endringene i markedet. Moldes uteliv har forandret seg mye, mens Tangenten har forandret seg lite. Det ble tydelig for oss at kjøkkendriften påførte oss et betydelig tap. Dessverre medfører det at to arbeidsplasser forsvinner, men vi kunne ikke fortsette å tape penger på kjøkkenet. I stedet tar vi offensive grep for å få kontroll på drifta. Nå går vi inn i en periode med intensiv oppussing av Tangenten for å få denne institusjonen av en pub til å blomstre igjen, sier Sjåstad Braaten til Romsdals Budstikke.

Han sier ikke at kjøkkenet vil være stengt for alltid. Sjåstad Braaten holder muligheten åpen for at det en gang kan bli aktivitet der igjen.

Blir finere

– Ingen av oppskriftene blir glemt, og kjøkkenet skal stå der fullt utrustet. Men vi ønsker nå å reindyrke satsingen på en brun pub. Oppussingen skal bidra til at det blir en bedre atmosfære her. Varmere og mer koselig. Vi satser et betydelig beløp på oppussingen, fordi vi tror det må til for å få driften av Tangenten til å bli bedre. Det er på tide med fornyelse. Det var etter jazzen at vi hadde oss en alvorlig gjennomgang av driften. Pizzamarkedet er ikke noe å satse på lenger, fastslår Johan Sjåstad Braaten.

Båten får stå. Den store båten som utgjør baren midt i puben skal ikke lenger være bar. Men båten skal få stå der. Trolig blir det sitteplasser inni den, mens baren blir ny og annerledes. Man skal også skille puben og selskapslokalet. Det blir mye ny innredning.

– Det ligger også i kortene at Tangenten trolig får nytt navn. Vi gjør det vi kan for å få opp besøket. Det var en veldig dårlig sommersesong. Det er en trend at omsetningen på pub, øl og uteliv i Norge er fallende. Jeg lurer på om vi heller bruker pengene på tilsvarende aktiviteter i utlandet.

Vegskille

– Vi var ved et vegskille, og satser nå for fullt på å gjenreise Tangenten til å bli en skikkelig flott og innholdsrik pub med en god atmosfære. Det kan også bli aktuelt å få leveranser av supper og småretter fra Restauranthuset (Rød og Blå), sier Johan Sjåstad Braathen, som skal være pubvert og ryddegutt på fulltid på nye Tangenten.

Det blir et sted mellom tre og fire årsverk knyttet til den brune puben i Hamnegata 47. Oppussingen pågår allerede for fullt, og alt skal være klart til åpningsfest om cirka to uker.