Som Avisa Romsdal skrev i mars 2014, har Molde kommune og Romsdal Parkering lenge jobbet med å få til mobilbetalte parkeringsløsninger i Molde. Nå er endelig en avtale med EasyPark på plass.

– I løpet av neste uke skal ordningen være på plass, bekrefter parkeringsleder Lisbeth Brekstad i Molde kommune.

Finnes «over alt»

EasyPark, som ble etablert i Norge for 15 år siden, er blant verdens ledende selskaper innen mobilbetalt parkering, og er representert i hundrevis av byer i en rekke land. Det er også EasyPark som brukes i Kristiansund og Ålesund.

Ordningen i Molde vil gjelde alle parkeringsautomatene i kommunen, både de som Romsdal Parkering og de som Molde kommune har.

Slik fungerer det

I stedet for å betale med mynter eller kort på automaten, og deretter legge en lapp som forteller hvor lenge du har betalt i frontruta, bruker du altså mobilen til dette. Når parkeringsbetjentene kommer, vil de kontrollere betalingen ved å søke opp registreringsnummeret ditt i leverandørens database.

Appen til EasyPark er gratis. Dersom du ikke har smarttelefon kan du betale via sms eller ved å ringe EasyPark-parkofonen.

– Du mottar en månedlig faktura fra EasyPark og det er de som håndterer kundeservice, forteller Brekstad.

Fra onsdag av

– Det vil bli satt opp skilt på alle automatene med instruksjon for bruk av EasyPark, samt hvordan du laster ned og bruker appen, sier parkeringslederen til Rbnett.

Allerede tirsdag kommer EasyPark til Molde for å ordne det praktiske – det vil si at du kan begynne å bruke mobilbetalingsløsningen fra onsdag – så sant alt går etter planene.

– Vi har hatt mange spørsmål om dette, så nå håper vi at publikum blir fornøyde, avslutter Brekstad.