Årets aksjon skal samle inn midler for å støtte arbeidet med å bevare regnskog sammen med de som er bosatt der.

Trenger flere med bøsse

Aksjonen starter klokken 16 søndag neste uke, og i Molde vil det som i resten av landet være mange frivillige som går dør til dør med bøsse. Til nå er det allerede rundt 300 personer som har meldt seg i Molde, men leder av aksjonens komité i Molde Frøydis Austigard tror Molde kan gjøre enda bedre.

- Det er ikke få, men vi er ikke i mål. Jeg snakker med flere som går med bøsse år etter år og som forteller at de kommer til å fortsette med det. Det er ingen bedre søndagstur enn å gå med bøsse for TV-aksjonen. De frivillige som går for aksjonen er viktig bidrag hvert år, sier Austigard til Rbnett.

Tjuvstarter på torsdag

Aksjonen i Molde trenger også flere frivillige fra næringslivet til ringedugnaden som blir gjennomført allerede på torsdag. Da skal representanter fra næringslivet ringe rundt til bedrifter i distriktet og be om støtte til aksjonen.

- Dette blir det femte året vi har en slik dugnad. Kristiansund startet med dette året før oss og nå er også Ålesund med. Vi har en vennskapelig konkurranse kommunene imellom om å få inn det største beløpet. I fjor slo Kristiansund oss, men i år skal vi samle inn mest.

- MFK har stilt sine lokaler til rådighet, tidligere har vi også pleid å få med noen av spillere, men i år er i de ikke i byen. Heldigvis har vi også et flott håndballag i Molde, som stiller opp. Det er topp!

- Ta med kontanter

Dersom du ønsker å bidra i årets aksjon ber Austigard deg huske å ta ut kontanter. Bøssebærerne er ikke utstyrt med kortterminal. Hun vil også gi beskjed om at aksjonen kommer til å være tilstede på MFK-kampen som starter omtrent samtidig.

- Husk å ta med kontanter om du skal på MFK-kampen, studenter fra høgskolen kommer til å samle inn ved inngangene før kampen, under pausen og etter kamp. Jeg husker å ha funnet en konvolutt på døra til noen som ikke var hjemme en gang, dette er jo ikke anbefalt, men det er jo veldig rørende.

7,5 milliarder

I løpet av årene siden oppstarten av TV-aksjonen i 1974 har vi i Norge samlet inn over 7,5 millioner kroner. 73 prosent av befolkningen støttet aksjonen i fjor.

- Størrelsen og effekten av TV-aksjonen er enorm. Dette hadde vært umulig å oppnå uten engasjementet hele Norges befolkning og norsk samfunnsliv viser i den store dugnaden, sier TV-aksjonsleder, Kari Bucher i en pressemelding.

I år er det Regnskogfondet som får pengene.

- Arbeidet med å bevare regnskogen angår oss alle, det berører til og med lufta vi puster, sier Austigard.

- Det er et tema i tiden.  Vi har en veldig miljøengasjert befolkning i Norge, så det passer veldig godt, sier kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen.