Adm. dir i Solid Engineering, Tor Magne Johansen melder torsdag at selskapet har gått sammen med Aritech om å starte et nytt selskap - Aritech Energi.

Solid Engineering holder til i Molde, har 60 ansatte, og driver hovedsakelig med ingeniørtjenester som prosjektledelse, byggeledelse, HMS-oppfølging og teknisk kontroll. Den største aktiviteten er rettet mot energimarkedet med hovedfokus på oppfølging av utbygging av store kraftlinjer.

Aritech holder til på Stord, har 38 ansatte og tilbyr prosjekttjenester innen hele livssyklusen til et moderne teknisk anlegg, helt fra design til detaljprosjektering, bygging og videre inn i driftsfasen.

Spisskompetanse

Aritech og Solid Engineering eier 50 prosent hver av det nye Aritech Energi.

- Hva er det selskapet skal gjøre?

- Sunnhordland, der Aritech holder til, er spesielt hardt rammet av krisen i olje og gass-bransjen. Derfor er det der mange ingeniører og sivilingeniører med erfaring fra skip- og offshorebransjen som står uten jobb, men som innehar veldig mye kompetanse. Vi ønsker å samarbeide om å gi noen av disse kompetanse til å jobbe i energimarkedet, sier Tor Magne Johansen til Rbnett.

Han forteller at energimarkedet er i vekst, og at det vil bli behov for ingeniører og sivilingeniører med spisskompetanse framover. De håper å kunne etablere 40-50 nye stillinger til energimarkedet.

Oppgraderinger

I energimarkedet skal det investeres nærmere 20 milliarder kroner de neste 20 årene. Linjenettet i Norge skal oppgraderes, samt at det skal gjøres betydelige investeringer til elektrifisering av plattformene i Nordsjøen.

- Vi jobber nå med å finne kompetansehevende tiltak både med formell og praktisk opplæring, sier Johansen.