Politiet i Molde etterforsker fortsatt den mulige bortføringssaken som hadde sitt utspring tidlig torsdag morgen.

En romsdalsmann i 30-åra kom inn på Shell-stasjonen på Bolsønes torsdag morgen og sa til betjeningen at han var kidnappet.

Politiet rykket umiddelbart ut og pågrep fire personer som var i en bil  utenfor stasjonen.

Sa han var kidnappet

– En person kom inn på stasjonen og sa til betjeningen at han var kidnappet. Det er årsaken til at vi rykket ut, men foreløpig er det mye som er uklart. Men vi har kontroll på bilen og personene som var i den, sa operasjonsleder ved Nordmøre og Romsdal politidistrikt, Øyvind Sund, til Rbnett klokka 08.25.

Sitter i avhør

Politiadvokat Johan Petter Iversen bekrefter overfor Rbnett torsdag klokka 14 at fire menn er pågrepet og sitter i avhør.

– Vi er i en tidlig fase av etterforskningen, og vil vil fredag avgjøre om de skal framstilles for varetektsfengsling. De vil bli hos politiet fram til vi har vurdert om de skal fengsles, sa Iversen som ellers var sparsom med opplysninger fra avhørene.

Mannen som meldte at han var kidnappet, skal ikke være fysisk skadd. Ifølge politiadvokaten gikk pågripelsen uten dramatikk. Tre politibiler kom raskt til bensinstasjonen da betjeningen varslet dem.

Fra forskjellige steder

Meldingen fra de ansatt på Shell-stasjonen kom klokka 07.58, forteller operasjonsleder Øyvind Sund.

– I hvilken tilstand var han i, mannen som sa han var kidnappet?

– Det kan jeg ikke si noe om ennå. Situasjonen er fortsatt uoversiktlig.

– Er det lokale personer som er innblandet?

– Det skal visst være begge deler. Noen av personene er fra romsdalsregionen, mens andre kommer fra andre steder i landet.

Mye er uklart

Hvordan mannen skal ha kommet seg fri og deretter fått varslet betjeningen, er fremdeles uklart. Hvorvidt de kjenner hverandre eller tilhører samme miljø, kan politiet heller ikke si noe om. Alle skal imidlertid – i større eller mindre grad – hatt befatning med politiet ved tidligere anledninger.

Rbnett følger saka.