Ledelsen i Helse Midt-Norge og Helse Møre og Romsdal står sammen om å få bygget sjukehuset på Hjelset og et lokalmedisinsk senter i Kristiansund, slår direktør Stig Slørdahl i Helse Midt fast.

- Har et oppdrag

– Vi har fått et oppdrag. Det er å bygge Sjukehuset Nordmøre og Romsdal på Hjelset og et lokalmedisinsk senter i Kristiansund. Oppdraget skal gjennomføres. Vi står skulder ved skulder med ledelsen i Helse Møre og Romsdal, og er enig om at dette skal vi få til, sier administrerende direktør Stig A. Slørdahl til Romsdals Budstikke.

Helse Midt-direktøren ser at helseforetaket i Møre og Romsdal er inne i en vanskelig økonomisk situasjon.

– Økonomien er krevende i Møre og Romsdal, men det nye sjukehuset skal bygges. Det samme skal det lokalmedisinske senteret i Kristiansund, sier direktør Slørdahl.

Ligger under målet

For Helse Midt-Norge som helhet har det ikke vært noen stor endring i økonomien i august. Regionen lå ved utgangen av august an til å få et resultat i år som ligger 45 millioner kroner under målet.

– Hva ser du som den største utfordringen for Helse Møre og Romsdal?

– Det er å klare å stå samlet om å få bygget Sjukehuset Nordmøre og Romsdal og det lokalmedisinske senteret i Kristiansund. Og vi må stå sammen og trygge sjukehusa i Ålesund og Volda. Vi må ganske enkelt tenke helhet i spesialisthelsetjenesten i Møre og Romsdal, sier Stig Slørdahl.