Etter å ha kjørt drosjen i Kristiansund i nesten et halvt år oppdaget Janne M. Mikkelsen (31) at et kamera i bilen tok opp alt som ble sagt. Det er Aftenposten som skriver dette torsdag.

- Ble fryktelig sint

Mikkelsen har kjørt taxi for flere arbeidsgivere i Kristiansund over sju år. Hun startet jobben med en ny arbeidsgiver i februar og sjekket ut kameraet etter å ha blitt advart av en kollega.

- Jeg tok ut kortet. Da fant jeg ut at der lå lydopptak fra alt som hadde blitt sagt i bilen i løpet av den vakten, forteller Mikkelsen til Aftenposten.

- Jeg ble fryktelig sint da jeg oppdaget det. Saken gjorde meg også stresset og deprimert. Dagen etter ble jeg sykmeldt.

- En feil

Kameraet pekte ut av bilen og tok dermed ikke opp bilde av sjåfør eller passasjerer i drosjen. Drosjeeier John Hellnes forklarer ovenfor Aftenposten at lyden har blitt tatt opp ved en feil.

- Jeg trodde at lyden var avslått, men den må ha blitt slått på ved en feiltagelse da jeg flyttet kameraet fra en bil til en annen, sier Hjellnes.

Ifølge Hjellnes selv skal han ikke ha sjekket kameraet mer enn to eller tre ganger de siste to årene, det i forbindelse med trafikkhendelser.

Tror ikke på forklaringen

Mikkelsen har imidlertid liten tro på forklaringen, til Aftenposten forteller hun at Hjellnes ved flere anledninger har hatt "kjennskap til svært private forhold."

Saken har blitt anmeldt til politiet, og Transportarbeiderforeningen  har meldt saken til Datatilsynet.

- Ikke i Molde

Leder i Molde Taxisentral, Karl Ole Nogva, er ikke kjent med lignende historier i Molde.

- Nei, ikke her i Molde det er jeg ikke. Jeg vet om flere og har selv brukt dashbordkamera som filmer ut av bilen, men det tar ikke opp lyd. Og jeg kjenner til noen som bruker kamera som slås på i forbindelse med overfallsalarm, men jeg vet ikke om noen som bruker kamera med lyd som står og durer.

- Det er heldigvis sjelden vi har bruk for kamera, det er fordelen med å bo i en liten by, men vi kjører mye og ser mye rart. Spesielt på nattestid når bilene kommer litt fort rundt kanten eller feil veg i rundkjøringa, kan det være viktig å ha kamera.