Heller ikke den blå-blå regjeringen finner rom for å bygge et nytt tinghus i Molde.

- Det er klart vi er skuffet, sier sorenskriver Svein Eikrem til Rbnett.

- Det har vært jobbet med dette prosjektet i nesten 20 år, og forprosjektet sto ferdig i 2012. Når Høyre og Frp ikke bevilger penger til tinghuset, må vi sette vår lit til støttepartiene Venstre og KrF, sier Eikrem.

- Hva skjer hvis heller ikke de vil gi penger til nytt tinghus?

- Vi vet at Arbeiderpartiet og Senterpartiet har støttet det, men det er ikke nok. Hvis det ikke er politisk vilje til dette prosjektet, må planene skrinlegges, sier Svein Eikrem.

Romsdal tingrett holder i dag til på fylkeshuset, og både sorenskriverkontoret og politet har vært svært misfornøyd med lokalene. Politiet har også ment at lokalene går på sikkerheten løs.

– Romsdal tingretts lokaler er bygget for ei anna tid. I dag er lokalene en trussel mot rettssikkerheten. Alle parter i en rettssak møter hverandre like utfor døra i rettssalen. Det er ikke mulig å holde tiltalte, fornærmede, vitner, presse og tilhørere fra hverandre. Fra politiets side er det problematisk å ivareta sikkerheten til de impliserte i retten, sa politistasjonssjef Per Karstein Røv til Romsdals Budstikke i juni i fjor.

ALT OM STATSBUDSJETTET HER