Jørn Didriksen i Molde er sammen med sønnen Daniel (13) i gang med et eksperiment - de vil se hvor mange delinger på Facebook et bilde de legger ut kan få på ei uke.

- Jeg er over gjennomsnittet opptatt av nettvett, og snakker mye med Daniel om at det kan være skummelt å legge ut ting på sosiale medier.

Bilder som er lagt ut, kan deles og spres ekstremt raskt. Daniel tvilte, så nå prøver vi, forteller Didriksen til Rbnett seint onsdag kveld.

Trodde det ikke

Da har bildet der Daniel holder plakaten med "Jeg tror ikke noe på at dette bildet kan bli delt 1000 ganger på Facebook i løpet av en uke. Pappa påstår at det går helt fint" blitt delt mer enn 23.000 ganger siden det ble lagt ut onsdag klokka 13.34.

- Det har tatt helt av, dette overgår selv mine villeste fantasier. Og illustrerer veldig godt poenget mitt, sier Jørn Didriksen.

Mange kommer også med kommentarer, de aller fleste positive.

Øyeåpner

- Jeg får tilbakemeldinger som at dette har fått øynene opp på folk. Det er bra, jeg jobber med it og datateknologi, og vet at sosiale medier kan være både bra og skummelt, sier Didriksen.

Også sønnen Daniel har måttet medgi at pappa har et poeng.

Nå er det spente på hvor mange delinger bildet kan få i løpet av den uka de har planlagt å la det ligge ute.