Lørdag brakte Romsdals Budstikke et intervju med Kongsbergjazz-sjef Kai Gustavsen, der han forklarte hvorfor han feirer at knutepunktordningen nå – i følge lekkasjen foran regjeringens budsjettforslag som legges fram onsdag – foreslås fjernet.

Nå reagerer Moldejazz-sjef Hans-Olav Solli på flere av uttalelsene i intervjuet.

– Gustavsen forenkler og populariserer på en måte jeg ikke kan la stå uimotsagt, sier Solli.

– Har orden i økonomien

Solli mener det er ufint når Gustavsen sier at «vi selger flere billetter enn Molde og har orden i økonomien».

– Gustavsen sikter kanskje til at Moldejazz har gått med underskudd i flere år?

– Jo, vi har opplevd en inntektssvikt på Romsdalsmuseet. Det kan ingen garantere seg mot. Men det vil ikke si at vi ikke har orden i økonomien. Det har vi, sier Solli, som også mener Kongsbergjazz-sjefen avfeier Moldejazz sin kompetansedeling.

– Han har rett i at det ikke tar mer enn to minutter å sende vår beredskapsplan på e-post. Men det tok oss ett år og et sekssifret beløp å utarbeide den, og han var glad da han fikk den. Å framstille det slik han gjør nå blir direkte utakknemlig, sier Solli.

Viktig internasjonalt nettverk

Solli mener også at Gustavsen forenkler og undervurderer betydningen av Moldejazz sitt medlemsskap i det internasjonale nettverket IJFO, der 16 ledende festivaler fra hele verden, blant dem Montreal, Montreaux og Newport, er medlemmer.

Har forståelse, men blir også irritert

Solli forteller at han forståelse for at Gustavsen ønsker å utlikne forskjellene mellom de to festivalene.

– Samtidig blir jeg irritert. Og jeg ønsker at folk skal få vite hva som er sant. Og at bildet er mer nyansert enn det Gustavsen skaper, sier Solli.

– Skaper det dårlig stemning mellom to festivaler som har samme mål – å fronte jazz?

– I framtida håper og tror jeg vi kan ha et godt samarbeid, sier Solli.

Får ikke betydning for Plassen

Plassen eies av Molde Kulturbygg AS, som har Teatret Vårt og Moldejazz som største eiere – de eier henholdsvis 23 prosent og 43 prosent av aksjene, mens Molde kommune eier 33 prosent. Årlig får Moldejazz husleietilskudd fra departement og fylke for å betjene lånet på 30 millioner kroner over 15 år.

– Dersom knutepunktstøtten faller bort – får det konsekvenser for Moldejazz sitt eierskap og tilholdssted på Plassen?

– Husleietilskuddet har ingenting med knutepunktstøtten å gjøre. Vi bekymrer oss ikke for den delen av forslaget, sier Solli.

– Styret har bebudet at oktober skal brukes til strategiarbeid. Hvordan påvirker forslaget dette arbeidet?

– I utgangspunktet har vi jobbet med en treårsplan, men det er klart vi må ha alle forutsetninger på bordet før vi kan fullføre og iverksette den, sier Solli, og legger til at neste gang styret samles blir fredag 16. oktober.