Driveren av Strømsholmen Sjøsportsenter er frustrert over Vegvesenets pålegg om å fjerne reklamen han satte opp i sommer for å få flere kunder.

Å drive reiselivsvirksomhet er krevende, sjøl på Atlanterhavsvegen som hvert år besøkes av titusener turister. Det gir Olav Magne Strømsholm uttrykk for etter at han fikk brev fra Statens vegvesen om å fjerne en reklameplakat som han satte opp på løeveggen i sommer.

– Jeg vet ikke om jeg skal le eller bare la det passere uten å bruke mer tid på det, sier driveren oppgitt til Romsdals Budstikke.

Perspektiv

– Dette var en reklame for å trekke inn folk, men en blir kneblet, sukker han og etterlyser evnen hos myndighetene til å sette ting i perspektiv.

– Det som virkelig er farlig, er at Atlanterhavsvegen mangler gang- og sykkelveg. Vi hadde to barn på holmen som hver dag måtte kjøres og hentes for å slippe den farlige skolevegen til Vevang. Vi fikk ikke gehør for en annen løsning verken hos Vegvesenet eller kommunen. Jeg vil stille dette opp mot hverandre. De mener det uskyldige skiltet er trafikkfarlig. Hvor er logikken?

Strømsholm legger til at plakaten er tatt ned, men ikke fordi han fikk pålegg. Det skjedde tilfeldigvis en dag før brevet kom for å unngå at stormen skulle ødelegge reklameplakaten.

– Setter du den opp igjen?

– Jeg skjønner at jeg kan ha gjort feil, så jeg må sjekke opp først før jeg bestemmer meg for hva jeg gjør. Så vidt jeg vet, er det lov med reklame hvis den står 30 meter fra vegen. Det er mulig de har rett når det gjelder løeveggen. Men går det ikke der, vurderer jeg å sette den opp på bryggetaket lenger unna, sier Strømsholm, som sier han forstår at én plass må grensa gå når det gjelder reklame langs vegene.

Senteret kom først

Strømsholm etablerte senteret før både brua og Atlanterhavsvegen kom i 1989. Vegarbeidet pågikk på 80-tallet. Han ønsket at vegen skulle legges lenger fra bebyggelsen, men ble ikke hørt.

Brevet

I brevet skriver Statens vegvesen at det vurder reklamen som ulovlig. Trafikkfaren ligger i at den er plassert svært nær fylkesveg 64 som er en del av Nasjonal turistveg. Trafikken er stor, spesielt i turistsesongen.

For sikrest mulig trafikkavviklingen må trafikantene konsentrere seg om trafikken, offentlige skilt og oppmerking. Forstyrrende element er svært uheldig, skriver Vegvesenet.

Ris bak speilet

«Vi minner også om tillatelsen som ble gitt av oss den 13.11.1989 for oppsetting av virksomhetsvisning til deres bedrift. Brudd på vilkårene for dette løyvet kan resultere i fjerning av skilt.», står det i brevet.