En mann i midten av 40-årene, bosatt i Molde-området, måtte nylig møte i Frostating lagmannsrett etter å ha anket en narkotika-dom fra Nordmøre tingrett i januar.

Lovbrudd i prøvetida

Molde-mannen ble da dømt til fengsel i 4,5 år etter å ha blitt stoppet i bil på Dovre med store mengder narkotika i februar 2014. Politiet fant blant annet 755,44 gram amfetamin og 176,4 gram metamfetamin i bilen.

Lovbruddene ble gjort i prøvetida av en annen alvorlig dom, blant annet for ran hvor et av ofrene senere døde. Resttida fra den gamle dommen ble dermed bakt inn i den nye.

Ble hørt

Anken gjaldt bevisbedømmelsen for forholdet i Trondheim, og dermed også den samlede straffutmålingen. Under ankebehandlingen i Frostating lagmannsrett nå i september ble mannen frikjent for dette forholdet.

Han fikk også tilståelsesrabatt for narkotikaen som ble beslaglagt i bilen på Dovre. Mengden narkotika han ble stoppet med her var såpass stor, at den samlede straffereduksjonen likevel bare ble på seks måneder.

Lagmannsretten mente dessuten at narkotikaforbrytelsen han skulle dømmes for var «et grovt brudd på grunnvilkåret for prøveløslatelse» og mente derfor at fire års fengsel var en riktig reaksjon.