Da søknadsfristen gikk ut i september, hadde styret i Bjørsonfestivalen fått inn sju søkere. Disse er:

Nyonga Rugumayo  Amundsen,

Therese  Grønvold,

Silja Espolin Johnson,

Vidar Kvalshaug,

Endre Ruset

Hans Henrik Sørensen

En av søkerene har bedt om at søknaden unntas offentlighet.

Fornøyd med lista

– Vi har fått sju godt kvalifiserte søkere. Det er vi fornøyd med, sier Blindheim.

– Når blir det ansettelse?

– Det skal skje i styremøte 14. oktober. Fram til da jobber vi med intervjuer og referanser, sier Blindheim.

Her er kravene

En uke før årets festival braket løs, i slutten av august, ble det kjent at Rolf Magnus Orø slutter i jobben som festivalleder til nyttår. Stillingen ble utlyst få dager seinere.

I stillingsutlysningen står det «vi ser etter deg som har kulturforståelse og kjærlighet til litteratur - gjerne med et godt kontaktnett i litterære miljøer, økonomisk og administrativ erfaring/utdanning og gode samarbeidsevner og lederegenskaper.

Jubileumsåret 2016

Videre står det at den nye sjefen skal ta Bjørnsonfestivalen med inn i jubileumsåret 2016 – da fyller festivalen 25 år. Daglig leder skal også profilere festivalen, være med på å utvikle sponsor- og markedsaktiviteter. Det er også spesifisert at Bjørnsonfestivalen har helårsaktivitet, med lokale arrangementer og samarbeidsprosjekter.

En av søkerne til stillingen, Vidar Kvalshaug, har tidligere uttalt til Romsdals Budstikke at jobben må være en av de mest attraktive i litteratur-Norge, sier Kvalshaug.

– Rolf Magnus, med god hjelp fra Plassen, har hevet festivalen til nivå 2. Med ny styreleder og ny sjef får vi håpe versjon 3 kommer. Alt det infrastrukturelle er på plass. Festivalen har også forsterket det bjørnsonske, delvis på grunn av Edvard Hoems arbeide. Framover blir justeringer i hvert program viktig, for at de skal bli mer sømløse, sier Kvalshaug.

Arvid Blindheim er styreleder i Bjørnsonfestivalen Foto: Kjell Langmyren