Rundt 50 døde i flom og jordskred i Nepal

Tallet på antall omkomne etter flom og jordskred utløst av monsunregn de siste tre dagene i Nepal har nå steget til minst 47, opplyser myndighetene.

I tillegg til 47 som er bekreftet omkommet, er 20 skadd, og flere tusen mennesker har mistet sine hjem, opplyste innenriksdepartementet i Katmandu søndag.

Videre er 36 personer meldt savnet i de tett befolkede områdene i det flate lavlandet langs grensen mot India i sør, opplyste myndighetene.

Nepal har bedt indiske myndigheter om å åpne demninger på to elver som strømmer ut av Nepal og inn i India, for å redusere vannstanden.

Rundt 8000 politifolk og soldater er utplassert i de flomrammede områdene.

– Vi har helikoptre, motorbåter og flåter stående klar flere steder. I Surkhet-distriktet har vi evakuert rundt 200 personer, heter det i uttalelsen fra departementet.

Flere veibruer har kollapset, og veier er blitt blokkert av jordskred og oversvømmelser, noe som har ført til at tusenvis av reisende ikke kommer seg videre, meldte lokale medier søndag.

Meteorologene har varslet kraftig regn også søndag i deler av landet.

(©NTB)

Mer å lese på Rbnett:
 
Leses nå
 
Utenriks

Seks av ti misfornøyd med Trumps Charlottesville-håndtering

Et flertall av amerikanere misliker Donald Trumps håndtering av protestene og voldsomhetene i Charlottesville, viser en meningsmåling. 

Likfunn på Mont Blanc – trolig over 20 år gamle

Likene av tre personer, som trolig døde for over 20 år siden, er funnet på den italienske siden av Mont Blanc i Alpene.

Tidligere CIA-agent vil kjøpe Twitter og blokkere Trump

Tidligere CIA-agent Valerie Plame Wilson har startet kronerulling for å kjøpe Twitter-aksjer og hindre USAs president Donald Trump i å bruke mediet. 

Rockekonsert avlyst etter terrortrussel i Rotterdam

En konsert med bandet Allah-Las ble avlyst etter en terrortrussel i Rotterdam onsdag kveld. En spanskregistrert varebil med gassflasker ble stanset i nærheten.

Penger og pensjon fikk fart på eldredebatt

Høg temperaturen på eldredebatten i rådhuset i Molde onsdag kveld.

Leilighet gikk én million over takst

Rekordstort oppmøte på visning av sentrumsnær leilighet i Molde.

Til sjukehus etter paragliderulykke

Kvinne landa på fjellhylle i Giske.