Sør-Koreas president Moon Jae-In (nummer to fra høyre) foreslår at representanter Sør- og Nord-Korea møtes for å dempe spenningen etter de mange rakettoppskytingene den siste tiden. Foto: Bee Jae-man/Yonhap/AP/NTB scanpix

Sør-Koreas president Moon Jae-In (nummer to fra høyre) foreslår at representanter Sør- og Nord-Korea møtes for å dempe spenningen etter de mange rakettoppskytingene den siste tiden. Foto: Bee Jae-man/Yonhap/AP/NTB scanpix

Sør-Korea inviterer Nord-Korea til samtaler 

Myndighetene i Sør-Korea inviterer styresmaktene i Nord-Korea til samtaler. Målet er å redusere spenningen som er oppstått etter de siste rakettoppskytingene.

Tilbudet om samtaler er den første konkrete håndsutrekkelsen siden Sør-Korea valgte Moon Jae-In til president.

Utspillet kommer samtidig som Røde Kors i Seoul foreslår et separat møte for å drøfte gjenforening av familier som ble splittet under Koreakrigen fra 1950 til 1953.

Sør-Koreas forsvarsdepartement foreslår at de to landene møtes fredag i Panmunjom, den demilitariserte landsbyen som ligger på grensen. Røde Kors vil gjerne møte myndighetene i august på samme sted.

Hvis regjeringens forslag blir tatt imot på en positiv måte i Nord-Korea, åpner det for det første interkoreanske møtet siden desember 2015.

Moons konservative forgjenger, Park Geun-hye, nektet å innlede en seriøs dialog så lenge ledelsen i Pyongyang ikke ville forplikte seg til å gjøre Korea-halvøya til en atomvåpenfri sone.

(©NTB)

Mer å lese på Rbnett:
 
Leses nå
 
Utenriks

Nærmere 100 pågrepet etter Obamacare-avstemning

Nærmere 100 personer som protesterte mot Senatets avgjørelse om å gjenoppta behandlingen av Trumps helsereform, er pågrepet på Capitol Hill i Washington.

Trump langet ut mot Hizbollah under Hariris besøk

President Donald Trump gikk hardt ut mot Hizbollah da han fikk besøk av Libanons statsminister Saad Hariri tirsdag.  

Dommere pågrepet i Venezuela

Venezuelansk etterretning har pågrepet ytterligere to dommere, som var utnevnt til høyesterett av nasjonalforsamlingen der opposisjonen har flertall. 

Senatet stemte for å gjenoppta debatt om helsereform

Senatet har vedtatt å gjenoppta behandlingen av Donald Trumps helsereform, som de tidligere har vendt tommelen ned for. Hva dette innebærer, er høyst uklart. 

Mugabe får enda mer makt

Nasjonalforsamlingen i Zimbabwe har stemt for å gi president Robert Mugabe (93) utvidet makt.