Regimet i Nord-Korea fortsetter å terge på seg det internasjonale samfunnet ved stadig nye rakettester. Samtidig foreslår landets FN-ambassadør en langvarig fredsavtale. Foto: Korean Central News Agency/Korea News Service via AP/NTB scanpix.

Regimet i Nord-Korea fortsetter å terge på seg det internasjonale samfunnet ved stadig nye rakettester. Samtidig foreslår landets FN-ambassadør en langvarig fredsavtale. Foto: Korean Central News Agency/Korea News Service via AP/NTB scanpix.

Nord-Korea foreslår fredsavtale

Nord-Korea foreslår at USA erstatter dagens våpenhvileavtale for Koreahalvøya med en permanent fredsavtale. 

–Trump-administrasjonen bør innføre ny politikk overfor Nord-Korea for å sikre varig fred på Koreahalvøya, sa Nord-Koreas viseambassadør til FN, Kim In-ryong, under en pressekonferanse i New York fredag.

Han sa imidlertid ikke noe om hvordan USA kan gjøre dette på egen hånd.

Tidligere denne uken fordømte FN sikkerhetsråd nok en gang nylige rakettoppskytninger fra Nord-Korea og diskuterte samtidig tøffere sanksjoner.

Ambassadøren hevder at den seneste rakettesten var å regne som selvforsvar. Samtidig avviste han anklager om at Nord-Korea var involvert i det massive cyberangrepet som rammet 150 land i forrige uke.

–Det er typisk USA å starte en bråkete anti-Nord-Korea-kampanje, sa han.

Våpenhvileavtalen for Koreahalvøya ble undertegnet i 1953. Selv om kamphandlingene stanset etter dette, er Nord- og Sør-Korea teknisk sett fortsatt i krig. Nord-Korea har flere ganger truet med at de vil trekke seg fra avtalen.

(©NTB)

Mer å lese på Rbnett:
 
Leses nå
 
Utenriks

Opposisjonen splittet i synet på Sveriges forsvarsminister

De borgerlige partiene i Sverige er splittet i synet på om det skal fremmes mistillitsforslag mot forsvarsminister Peter Hultqvist.

Kommunale myndigheter mistenkt for uaktsomt drap etter Grenfell-brannen

London-politiet mener det er grunnlag for å mistenke London-bydelen Kensington og Chelsea for uaktsomt drap etter brannen i Grenfell Tower.

Pengefondet advarer USA mot å reversere helseframskritt

Det internasjonale pengefondet (IMF) kaster seg inn i den amerikanske helsedebatten og ber Donald Trumps regjering om å beskytte framskrittene som er gjort.

USAs forsvarssjef venter med å kaste ut transpersoner

Forsvarssjef Joseph Dunford vil ikke kaste transpersoner ut av det amerikanske forsvaret før han mottar en formell ordre om det. 

Graham advarer Trump mot å sparke Sessions

Lindsey Graham, en av de mest innflytelsesrike republikanerne i Senatet, advarer på det sterkeste Donald Trump mot å sparke justisminister Jeff Sessions.

Se de tøffe kravene Solskjær stilte før han sa ja til Forren

– Vegard vet veldig godt hva jeg forventer. Og hva jeg ikke tolererer.

NOV med underskudd på hele fire milliarder

Oljesørvisselskapet ble kraftig rammet av oljenedturen.