Russlands utenriksminister Sergej Lavrov (t.h.) og president Donald Trump under møtet i Det hvite hus 10. mai. Foto: Russisk UD / AP / NTB scanpix

Russlands utenriksminister Sergej Lavrov (t.h.) og president Donald Trump under møtet i Det hvite hus 10. mai. Foto: Russisk UD / AP / NTB scanpix

New York Times: Trump sa til russerne at Comey var en skrulling

Donald Trump skal ha fortalt russere på besøk i Det hvite hus at James Comey var gal, og at sparkingen av FBI-sjefen lettet trykket, ifølge New York Times.

– Jeg sparket nettopp FBI-sjefen. Han var gal, en skikkelig skrulling (nut job), sa Trump ifølge et dokument som The New York Times refererer til.

Avisa har fått tilgang til dokumentet via en ikke navngitt amerikansk tjenestemann.

– Jeg var under stort press på grunn av Russland. Det har avtatt. Jeg er ikke under etterforskning, skal Trump ha sagt videre.

Samtalen skjedde dagen etter at Trump sparket Comey, da han hadde besøk av blant andre Russlands utenriksminister Sergej Lavrov på Det ovale kontor.

(©NTB)

Mer å lese på Rbnett:
 
Leses nå
 
Utenriks

Opposisjonen splittet i synet på Sveriges forsvarsminister

De borgerlige partiene i Sverige er splittet i synet på om det skal fremmes mistillitsforslag mot forsvarsminister Peter Hultqvist.

Kommunale myndigheter mistenkt for uaktsomt drap etter Grenfell-brannen

London-politiet mener det er grunnlag for å mistenke London-bydelen Kensington og Chelsea for uaktsomt drap etter brannen i Grenfell Tower.

Pengefondet advarer USA mot å reversere helseframskritt

Det internasjonale pengefondet (IMF) kaster seg inn i den amerikanske helsedebatten og ber Donald Trumps regjering om å beskytte framskrittene som er gjort.

USAs forsvarssjef venter med å kaste ut transpersoner

Forsvarssjef Joseph Dunford vil ikke kaste transpersoner ut av det amerikanske forsvaret før han mottar en formell ordre om det. 

Graham advarer Trump mot å sparke Sessions

Lindsey Graham, en av de mest innflytelsesrike republikanerne i Senatet, advarer på det sterkeste Donald Trump mot å sparke justisminister Jeff Sessions.

Se de tøffe kravene Solskjær stilte før han sa ja til Forren

– Vegard vet veldig godt hva jeg forventer. Og hva jeg ikke tolererer.

NOV med underskudd på hele fire milliarder

Oljesørvisselskapet ble kraftig rammet av oljenedturen.