Minst elleve drept av bilbomber i Bagdad

Elleve mennesker ble drept og minst 20 såret da to bilbomber eksploderte sørvest i Iraks hovedstad Bagdad fredag kveld.

Fire politibetjenter var blant de drepte, ifølge irakisk politi og helsevesen.

Det første angrepet var rettet mot en politisperring, og minutter senere ble en travel gate full av sivile rammet like i nærheten, opplyser ikke navngitte kilder til nyhetsbyrået AP.

Ingen gruppe tok umiddelbart på seg ansvaret for angrepene, men den ytterliggående islamistgruppa IS har utført en rekke lignende angrep i Bagdad.

(©NTB)

Mer å lese på Rbnett:
 
Leses nå
 
Utenriks

Minst åtte omkom i søppelras i Guinea

Åtte mennesker har omkommet og titalls er skadd etter at en søppelfylling raste sammen i utkanten av Guineas hovedstad Conakry.

Ny Cosby-rettssak utsatt til neste år

Den nye rettssaken mot den overgrepstiltalte komikeren Bill Cosby (80) utsettes til neste år. Cosby har hyret Michael Jacksons gamle forsvarer.

UNICEF hardt ut mot Boko Harams bruk av barn i terroraksjoner

Den ytterliggående islamistgruppa Boko Haram utstyrer stadig oftere barn med bombebelter og sender dem i døden i terroraksjoner i Nigeria.  

En av Russlands fremste teatersjefer pågrepet for korrupsjon

Den russiske teatersjefen Kirill Serebrennikov er pågrepet, mistenkt for korrupsjon. En advarsel til kunstnere, hevder opposisjonsleder Aleksej Navalnyj.

USA innfører sanksjoner mot Nord-Koreas hjelpere

USA innfører sanksjoner mot 16 russiske og kinesiske personer og selskap som de hevder bidrar aktivt eller indirekte til Nord-Koreas atomprogram. 

– Kun Nesaksla er aktuell for gondolbane

Et samstemt formannskap vedtok å jobbe videre med prosjektet.