Presidentkandidat Emmanuel Macron under et valgkampmøte i en forstad til Paris torsdag. Foto: AP / NTB scanpix

Presidentkandidat Emmanuel Macron under et valgkampmøte i en forstad til Paris torsdag. Foto: AP / NTB scanpix

Macron: Framtiden bestemmes i søndagens valg

Den franske presidentkandidaten Emmanuel Macron oppfordrer sine landsmenn til ikke å gi etter for frykt og sier framtiden bestemmes i søndagens valg.

– Vi er et levende, fritt folk som elsker framtiden, fordi vi bygger den. Valget dere må gjøre søndag, må være et framtidens valg, sier Macron.

Han ber velgerne om ikke å gi etter for frykt eller splittelse etter Paris-angrepet torsdag kveld, og sier han vil prioritere økt innenlandsk overvåking for å finne og følge opp mennesker som er radikalisert.

– Vår generasjon må ta tak i denne utfordringen ved å bygge en framtid rundt et progressivt prosjekt, ved å gjenetablere et Europa som beskytter folk, en nødvendighet når vi står ansikt til ansikt med terrortrusler og en verden i endring, sier Macron.

Macron hadde fredag planlagt valgkamparrangementer i Rouen og Arras i Nord-Frankrike. Dette ville vært hans siste arrangementer før første valgomgang i presidentvalget.

Sentrumskandidaten opplyste fredag morgen at møtene var avlyst etter at en politimann ble drept og to andre såret da en mann åpnet ild på Champs-Élysées i sentrum av Paris kvelden før.

Også Nasjonal front-leder Marine Le Pen og konservative François Fillon har avlyst fredagens valgkamparrangement.

(©NTB)

Mer å lese på Rbnett:
 
Leses nå
 
Utenriks

Opposisjonen splittet i synet på Sveriges forsvarsminister

De borgerlige partiene i Sverige er splittet i synet på om det skal fremmes mistillitsforslag mot forsvarsminister Peter Hultqvist.

Kommunale myndigheter mistenkt for uaktsomt drap etter Grenfell-brannen

London-politiet mener det er grunnlag for å mistenke London-bydelen Kensington og Chelsea for uaktsomt drap etter brannen i Grenfell Tower.

Pengefondet advarer USA mot å reversere helseframskritt

Det internasjonale pengefondet (IMF) kaster seg inn i den amerikanske helsedebatten og ber Donald Trumps regjering om å beskytte framskrittene som er gjort.

USAs forsvarssjef venter med å kaste ut transpersoner

Forsvarssjef Joseph Dunford vil ikke kaste transpersoner ut av det amerikanske forsvaret før han mottar en formell ordre om det. 

Graham advarer Trump mot å sparke Sessions

Lindsey Graham, en av de mest innflytelsesrike republikanerne i Senatet, advarer på det sterkeste Donald Trump mot å sparke justisminister Jeff Sessions.

Se de tøffe kravene Solskjær stilte før han sa ja til Forren

– Vegard vet veldig godt hva jeg forventer. Og hva jeg ikke tolererer.

NOV med underskudd på hele fire milliarder

Oljesørvisselskapet ble kraftig rammet av oljenedturen.