"Sjåvinistisk" fjernsynsprogram tatt av lufta i Italia

Italiensk rikskringkasting har avlyst et TV-program der det ble ramset opp argumenter om at østeuropeiske kvinner er bedre kjærester enn italienske kvinner.

– Østeuropeiske kvinner er bedre mødre, og alle beholder perfekt figur etter å ha fått barn, het det i en av påstandene som ble ramset opp i fjernsynsprogrammet.

– De tilgir det når de har blitt forrådt, de lar mannen ta kontroll, de er perfekte husmødre, og de fnyser aldri, blir grådige eller er i dårlig humør, het det videre.

Det var under fjernsynsprogrammet "Parliamone sabato" ("la oss snakke om det på lørdag"), som sendes av det statlige kringkastingsselskapet RAI, at påstandene ble ramset opp. Programmet ledes for øvrig av en kvinne, Paola Perego.

– Innholdet som ble sendt lørdag er i strid med vårt mandat som offentlig kringkaster og i strid med vår redaksjonelle linje, het det i en uttalelse fra RAI-sjef Antonio Campo Dall'Orto, som forklaring på hvorfor programmet ble tatt av lufta.

– Dette er galskap og et uakseptabelt feiltrinn, fulgte Monica Maggioni, en annen RAI-sjef, opp.

– Som kvinne føler jeg meg personlig berørt, og jeg beklager, sa hun.

De ansattes fagforening Usigrai har også gitt uttrykk for sin avsky.

– Som RAI-kvinner og -menn er vi skamfulle, heter det i en uttalelse fra Usigrai, som har omtalt listen som ble lagt fram i programmet som en "avskyelig liste over voldelige, krasse og nedverdigende klisjeer".

(©NTB)

Mer å lese på Rbnett:
 
Leses nå
 
Utenriks

Undersøkelse: Trumps politikk lite populær i utlandet

22 prosent av befolkningen i 37 land har tro på Donald Trumps utenrikspolitikk, ifølge en studie. Bare i Russland og Israel har tilliten til USAs president økt.

USA mener Liu må få velge sine egne leger

Liu Xiaobos død vil være et kraftig slag for Kinas menneskerettsbevegelse, mener aktivister. USA krever at Liu får bevegelsesfrihet.

Russland testet atomrakett i Barentshavet få timer før Brendes besøk

Få timer før Norges utenriksminister Børge Brende (H) gjester Kolahalvøya, testet Russland en av sine mest avanserte raketter i området. 

Spicer: USA tror Syria muligens planlegger kjemisk angrep 

Pressetalsmann Sean Spicer ved Det hvite hus sier USA har «potensielle» bevis som kan tyde på at syriske myndigheter forbereder et nytt kjemisk angrep.

Ekstra runde i Mongolias presidentvalg

For første gang i historien må Mongolia avholde en andre valgomgang etter at ingen av de tre presidentkandidatene oppnådde flertall i første runde. 

Vil bedre økonomien med mer svømming

Et forslag fra SV om å bruke to millioner mer på svømmeopplæring, for samtidig å hjelpe økonomien til Moldebadet, fikk brei tilslutning i kommunestyret.

På gulljakt i EM i Finland

Moldepreget UV-landslag på plass i Helsingfors.

– Raner fotballen for øyeblikkene

Videodømming i fokus under prøve-VM.