"Sjåvinistisk" fjernsynsprogram tatt av lufta i Italia

Italiensk rikskringkasting har avlyst et TV-program der det ble ramset opp argumenter om at østeuropeiske kvinner er bedre kjærester enn italienske kvinner.

– Østeuropeiske kvinner er bedre mødre, og alle beholder perfekt figur etter å ha fått barn, het det i en av påstandene som ble ramset opp i fjernsynsprogrammet.

– De tilgir det når de har blitt forrådt, de lar mannen ta kontroll, de er perfekte husmødre, og de fnyser aldri, blir grådige eller er i dårlig humør, het det videre.

Det var under fjernsynsprogrammet "Parliamone sabato" ("la oss snakke om det på lørdag"), som sendes av det statlige kringkastingsselskapet RAI, at påstandene ble ramset opp. Programmet ledes for øvrig av en kvinne, Paola Perego.

– Innholdet som ble sendt lørdag er i strid med vårt mandat som offentlig kringkaster og i strid med vår redaksjonelle linje, het det i en uttalelse fra RAI-sjef Antonio Campo Dall'Orto, som forklaring på hvorfor programmet ble tatt av lufta.

– Dette er galskap og et uakseptabelt feiltrinn, fulgte Monica Maggioni, en annen RAI-sjef, opp.

– Som kvinne føler jeg meg personlig berørt, og jeg beklager, sa hun.

De ansattes fagforening Usigrai har også gitt uttrykk for sin avsky.

– Som RAI-kvinner og -menn er vi skamfulle, heter det i en uttalelse fra Usigrai, som har omtalt listen som ble lagt fram i programmet som en "avskyelig liste over voldelige, krasse og nedverdigende klisjeer".

(©NTB)

Mer å lese på Rbnett:
 
Leses nå
 
Utenriks

Mann pågrepet etter å ha forsøkt å kjøre inn i folkemengde i Belgia

Belgisk politi har pågrepet en mann av nordafrikansk opprinnelse, som i stor fart kjørte inn i en gågate i havnebyen Antwerpen.

Gjerningsmannen i London var etterforsket for ekstremisme

Mannen bak London-angrepet var tidligere etterforsket for ekstremisme. Den ytterliggående islamistgruppa IS har påtatt seg ansvaret for angrepet.

Frankrikes forsvarsminister støtter Macron

Frankrikes forsvarsminister Jean-Yves Le Drian, som tilhører Sosialistpartiet, mener sentrumskandidaten Emmanuel Macron bør bli president.

FN: 400.000 sivile er fanget i Mosuls gamleby

400.000 sivile er fanget i gamlebyen i Mosul, som er beleiret og under kraftig angrep fra irakiske regjeringsstyrker og deres allierte, advarer UNHCR. 

900 båtflyktninger reddet av Siem Pilot

Det norske skipet Siem Pilot har gjennom et døgn med dårlig vær reddet til sammen 900 mennesker i Middelhavet. En person var ikke lenger i live.

Er du klar for enda en storm?

Se her hva vi får på fredag!

Kjørte av vegen på Hollingen

To personer slapp heldig fra utforkjøringen.

Terje Søviknes til Gossen

Statsråden besøker næringsliv i Aukra.