Scott Pruitt er godkjent som sjef for USAs miljødirektorat EPA. Foto: AP / NTB scanpix

Scott Pruitt er godkjent som sjef for USAs miljødirektorat EPA. Foto: AP / NTB scanpix

Klimaskeptiker Pruitt tatt i ed som USAs miljøsjef

Det amerikanske Senatet har godkjent Scott Pruitt som sjef for USAs miljødirektorat EPA. Republikanerne jubler over at han er tatt i ed. 

Pruitt (48) ble godkjent med 52 mot 46 stemmer i en avstemning fredag, og han ble deretter tatt i ed. Han kommer fra stillingen som regjeringsadvokat i Oklahoma. Her har han bidratt til flere søksmål for å stanse Obama-regjeringens regulering av klimautslipp og miljøskadelige stoffer. Republikanere mener klimareguleringene er en hemsko for landets økonomi og støtter Pruitts tiltak mot slike reguleringer, mens demokrater og folk som jobber med klima, sier Pruitt er en fare for miljøet.

Pruitt har tidligere gitt sterkt uttrykk for skepsis til at klimaendringer er menneskeskapte. Under høringene i Senatet i januar erkjente han imidlertid at menneskene påvirker jordas klima.

Pressetalskvinne Sarah Huckabee Sanders ved Det hvite hus sa tidligere fredag at EPA ikke lenger vil bruke unødvendig av skattebetaleres penger for en "antienergi-agenda som er ute av kontroll".

(©NTB)

Mer å lese på Rbnett:
 
Leses nå
 
Utenriks

Iran vil kjøpe 950 tonn uran

Iran har bedt om tillatelse til å kjøpe 950 tonn uran fra Kasakhstan i løpet av den neste treårsperioden, opplyser iranske myndigheter.

Minst ti døde i hotellbrann i Kina

Minst ti personer har mistet livet i en omfattende brann i et hotell i Jiangxi-provinsens hovedstad Nanchang øst i Kina, melder nyhetsbyrået Xinhua.

Indonesia: – Kvinne fikk 750 kroner for å drepe Kim Jong-nam med gift

En kvinne som er mistenkt for å ha forgiftet Kim Jong-nam med nervegift i Malaysia, fikk 750 kroner for oppdraget, ifølge en indonesisk diplomat.

Oscar-regissører fordømmer Trump

Regissørene bak de fem filmene som er Oscar-nominert for beste ikke-engelskspråklige film, fordømmer det de kaller et "klima av fanatisme" i USA og andre land. 

Syria: – 42 drept i angrep mot sikkerhetsstyrker i Homs

Opptil 42 personer er drept i to selvmordsangrep rettet mot bygninger tilhørende Syrias sikkerhets- og etterretningstjeneste i Homs, ifølge eksilgruppen SOHR.

– Jeg forsvarer retten til å diskutere islam

Billedkunstner Eivind Reierstad (44) tar opp seksualitet og kjønn i islam – et tema som for mange muslimer er tabu.