Solbakken tilfreds etter målløs start

Ståle Solbakken så sitt FC København innlede europaligaens gruppespill med 0-0 mot et defensivt innstilt Lokomotiv Moskva i Parken.

Ståle Solbakken overrasket ved å vrake lagkaptein William Kvist i FC Københavns første kamp i europaligaens gruppespill. Foto: Claus Bech / NTB scanpix 

FC København-spiller Pieros Sotiriou i duell med Lokomotiv Moskvas Nemanja Pejcinovic i torsdagens målløse europaligakamp. Foto: Jens Dresling, Ritzau via AP / NTB scanpix 

Sport

FCK-treneren har utropt den russiske klubben til farligste rival i gruppespillet, men Lokomotiv så ut til å være godt tilfreds med å forsvare seg til ett poeng i København.

Tilfreds var også Solbakken.

– Jeg er veldig fornøyd, og særlig med prestasjonen. Vi spilte modent, selv om vi er et umodent lag som ikke har spilt mye sammen, sa han.

– Helst skulle jeg sett at vi hadde skapt flere sjanser, men vi holdt Lokomotiv helt borte fra muligheter.

Hjemmelaget styrte det meste av kampen, men slet med å spille seg til opplagte målsjanser. Det var en sjansefattig dyst foran 17.285 tilskuere.

I fjor var det fulle hus i Parken da FC København spilte mesterliga. Publikum er fullt klar over at laget i høst er henvist til nummer to-turneringen, og det var flere tomme enn fulle seter torsdag.

Kompakt

Gjestene la seg lavt og la to kompakte rekker med ni utespillere i siste firedel av banen. Det ga FCK masse ballbesittelse, men Solbakkens menn fant det vanskelig å skape muligheter.

Andrija Pavlovic fikk riktignok ballen i mål tidlig i kampen, men han var offside da han mottok innlegget.

Kasper Kusk og Carlos Zeca hadde skuddforsøk utenfor, mens Lokomotiv aldri var i nærheten av å true FCK-målet før pause.

Solbakken overrasket ved å sette lagkaptein William Kvist på benken. Han valgte å gi suksesskjøpet Carlos Zeca og slovakiske Ján Gregus de to plassene på sentral midtbane, og de gjorde det skarpt.

Farlig

Lokomotiv yppet seg litt mer framover i annen omgang, men det ble farlig bare en gang. Det var da keeper Robin Olsen feilet i en utrusning, men Jefferson Farfán traff ikke ballen ordentlig.

FCK presset på for scoring mot slutten, men lyktes ikke.

– Lokomotiv spilte som de pleier på bortebane. De tetter igjen og venter på kontringssjanser, men vi gikk ikke i deres felle. Jeg sa til spillerne at vi ikke måtte bli overmodige og tømme midtbanen, for det var det de ventet på, sa Solbakken.

Også kampen mellom Zlin og Sheriff Tiraspol endte 0-0, og dermed er alle lagene i gruppe F helt likt etter første runde. Zlatko Tripic kom inn for Sheriff i det 87. minutt.

(©NTB)