Sander Sagosen og Norge seedes på nivå 3 i fredagens EM-trekning i håndball og må regne med tøff motstand i gruppespillet. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Sander Sagosen og Norge seedes på nivå 3 i fredagens EM-trekning i håndball og må regne med tøff motstand i gruppespillet. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Norge på nivå 3 i EM-trekningen

Norge seedes på nivå 3 i fredagens trekning av håndball-EM. Serbia, Montenegro, Tsjekkia, Kroatia, Slovenia og Ungarn er utelukket som gruppemotstandere.

Norge tok VM-sølv i vinter, men 2.-plassen i kvalifiseringen (bak verdensmester Frankrike) betydde at Christian Berges lag ikke kunne bli seedet på nivå 1 eller 2.

Tyskland, Spania, Frankrike og EM-vert Kroatia er de fire toppseedede lagene i fredagens trekning.

De øvrige gruppevinnerne fra kvalifiseringen seedes på nivå 2: Danmark, Hviterussland, Sverige og Makedonia.

Forhåndsplassert

Det er allerede bestemt at Kroatia skal spille i gruppe A i Split, Norge i gruppe B i Porec, Slovenia i gruppe C i Zagreb og Ungarn i gruppe D i Varazdin. Det betyr at Norge ikke kan møte noen av de tre forhåndsplasserte lagene i gruppespillet.

Norge kan heller ikke trekkes mot de tre andre lagene som er seedet på nivå 3: Serbia, Montenegro og Tsjekkia.

Det betyr at det bare er ni aktuelle gruppemotstandere for Norge: Det blir enten Tyskland, Spania eller Frankrike fra nivå 1, enten Østerrike eller Island fra nivå 4. Bare fra nivå 2 kan Norge trekkes mot hvilket lag som helst.

Seedingen

Slik er hele seedingen:

Nivå 1: Tyskland, Spania, Kroatia, Frankrike.

Nivå 2: Danmark, Hviterussland, Sverige, Makedonia.

Nivå 3: Norge, serbia, Montenegro, Tsjekkia.

Nivå 4: Ungarn, Slovenia, Østerrike, Island.

Trekningen foretas i Zagreb fredag klokka 19. Sluttspillet avvikles i tiden 12. til 28. januar neste år.


(©NTB)

Mer å lese på Rbnett:
 
Leses nå
 
Sport

Tøff dag for Nadal og Pliskova

Rafael Nadal og Karolína Plísková innledet en lang dag på tennisbanen med hver sin seier i storturneringen i Cincinnati fredag.

Drama da Bayern München innledet med seier

Det var drama på og utenfor banen da Bayern München innledet den nye sesongen i 1. Bundesliga med 3-1-seier over Leverkusen fredag.

Falcao sikret seiersrekord for Monaco

Monaco måtte greie seg uten ettertraktede Kylian Mbappé, men kaptein Radamel Falcao scoret målet som ga 1-0-seier borte mot Metz fredag.

Norges ungdomslandslag til EM-finale

Norges ungdomslandslag i håndball for kvinner (LK00) er klar for EM-finale etter å ha slått Ungarn 26-21 i semifinalen fredag.

Aasmundsen bidro til opphenting

Stian Aasmundsen ble byttet inn på 0-2 og bidro til at Jönköping Södra berget 2-2 mot Elfsborg i Allsvenskan fotball fredag.

- Heilt sjukt!!

Revolt V er bandet som planla å spille på gata under Moldejazz. Fredag åpnet de Jugendfest.

Hotellsjefens eventyrlige friår

Roy Heggdal tok et friår etter videregående for å jobbe i utelivsbransjen. 24 år seinere tar han fri fra ferien for å jobbe.

Flere har med resistente bakterier heim

Smittes av multiresistente bakterier under utenlandsopphold.