Real Madrid-spiller Luka Modric da han ankom rettssalen til saken mot Zdravko Mamic. Foto: AP / NTB scanpix

Real Madrid-spiller Luka Modric da han ankom rettssalen til saken mot Zdravko Mamic. Foto: AP / NTB scanpix

Modric etterforskes for falsk forklaring

Kroatias påtalemyndighet vil finne ut om Luka Modric avga falsk forklaring under rettssaken mot tidligere Dinamo Zagreb-sjef Zdravko Mamic.

I en uttalelse fra påtalemyndigheten står det at det er åpnet etterforskning mot en "kroatisk statsborger født i 1985" på grunn av mistanker om "falsk forklaring avgitt 13. juni i en rettssal i Osijek" vedrørende en kontrakt han skrev under i juli 2004.

Modric er ikke navngitt i uttalelsen, men det ble referert til en "kroat født i 1985".

Mamic, tidligere administrerende direktør i den kroatiske fotballklubben, ble pågrepet i 2015, mistenkt for å ha underslått flere millioner kroner fra klubben og dessuten holdt tilbake ytterligere millioner i skatt.

Modric spilte i Dinamo Zagreb fram til 2008, da han ble solgt til Tottenham. Nå spiller den kroatiske midtbanestjernen for Real Madrid.

Mamic og hans antatte medsammensvorne, deriblant hans bror Zoran Mamic, skal blant annet ha flyttet penger ved hjelp av fiktive avtaler knyttet til spilleroverganger. Modric forklarte seg om detaljer vedrørende hans overgang fra Dinamo til Tottenham i 2008.

Påtalemyndigheten mener at Modric, da han ble utspurt forrige uke, løy da han sa at han hadde skrevet under en kontrakt med Dinamo med en klausul om videresalg i juli 2004.

Da han ble spurt om det samme under etterforskningen i 2015, svarte Modric at han hadde signert en kontrakt med denne klausulen først etter overgangen til Tottenham, ifølge påtalemyndigheten.

(©NTB)

Mer å lese på Rbnett:
 
Leses nå
 
Sport

Lundanes med verdenscupseier i blikket

Olav Lundanes går til helgens verdenscupløp i orientering med store ambisjoner. Han har ikke gitt opp håpet om sammenlagtseier.

Mason risikerer karriereslutt etter hodeskaden

Hull-spiller Ryan Mason skal mandag besøke en tredje spesialist på hodeskader for å få råd om veien videre. 26-åringen pådro seg kraniebrudd i januar.

Brutter'n skal lære av Celtic-kampene

RBK-trener Kåre Ingebrigtsen tror laget hans står bedre rustet til skjebnemøtet med Ajax torsdag enn da det tapte for Celtic for et par uker siden. 

Raonic ute av US Open med håndleddsskade

Canadiske Milos Raonic har trukket seg fra US Open i tennis på grunn av en håndleddsskade. Dermed mister turneringen nok en attraksjon.

Slik er seedingen i mesterligatrekningen

Dette er seedingsnivåene i torsdagens trekning av gruppene i mesterligaen fotball menn:

Millionløft for turstiar

Set i verk tiltak som skal bøte på den store slitasjen på stiar i Moldemarka.

– Det viktigste er kvaliteten og ferdighetene til spillerne, ikke hvor de kommer fra

Ole Gunnar Solskjær vil gjerne ha lokale spillere på Molde-laget. Men da må de være gode nok.

Penger og pensjon fikk fart på eldredebatt

Høg temperaturen på eldredebatten i rådhuset i Molde onsdag kveld.

LESERINNLEGG

SVs fem krav

«Når SV no fossar fram på målingane blir desse krava både viktigare og vektigare.»