Rafael Nadal måtte fredag tåle sitt første tap på grus i år, etter å ha vunnet 17 kamper og tre turneringer på rad. Foto: Gregorio Borgia, AP / NTB scanpix

Rafael Nadal måtte fredag tåle sitt første tap på grus i år, etter å ha vunnet 17 kamper og tre turneringer på rad. Foto: Gregorio Borgia, AP / NTB scanpix

Thiem stoppet Nadals seiersrekke

Etter 17 strake seirer måtte Rafael Nadal tåle sitt første tap på grus i år. Dominic Thiem sendte ham ut av Roma Masters i kvartfinalen.

Den unge østerrikeren fikk dermed revansj for finaletapet i Madrid Masters sist helg. Fredag var han klart best på rødgrusen i Roma og tok seg til semifinale med settsifrene 6-4, 6-3.

Nadal hadde tapt bare to sett i grussesongen inntil Thiem doblet det antallet. Den 30-årige spanske gruskongen så tidvis ustoppelig ut da han vant både Monte Carlo Masters og Barcelona Open for 10. gang, og Madrid Masters for femte gang.

Thiem sørget for at han må vente iallfall ett år på en åttende tittel i Roma Masters, men uansett er Nadal blant de heteste favorittene i Roland-Garros, der han om noen uker skal jage sin 10. tittel.

– I morgen er jeg hjemme på Mallorca og fisker eller spiller golf. Jeg skal koble av litt, og jeg synes jeg fortjener det, sa Nadal.

–Mandag eller tirsdag starter jeg forberedelsene til Roland-Garros.

Thiem best

23-årige Thiem har også alvorlige hensikter i den turneringen, men først jager han en triumf i Roma.

Østerrikeren brøt Nadals serve først til 1-0 og så til 4-1 i første sett. Favoritten kjempet seg inn igjen i kampen med et brudd, men Thiem taklet presset og servet hjem settet.

I annet sett fulgte spillerne hverandre til 3-3 før Thiem brøt Nadals serve. Deretter avverget han tre bruddballer i egen serve før han avgjorde kampen med nok et servebrudd.

– Jeg visste at jeg måtte være aggressiv i stilen for å ha en sjanse. I dag gikk de vanskelige slagene inn. Det var nok en av mine beste kamper, sa Thiem.

Sliten

– Jeg spilte ikke så godt i dag, men Dominic spilte veldig godt. Han var aggressiv, og han var bedre enn meg i dag, sa Nadal.

– Jeg har spilt mange kamper den siste tiden, og det er tøft å skulle prestere hver dag i fire uker.

I semifinalen møter Thiem vinneren av oppgjøret mellom Novak Djokovic og Juan Martin del Potro. Det ble avbrutt av tordenvær og regn på stillingen 6-1, 1-2 til Djokovic og må spilles ferdig lørdag.

Den andre semifinalen går mellom John Isner og Alexander Zverev.

I kvinneklassen overrasket Jelina Svitolina med seier over 2.-seedede Karolína Plísková i kvartfinalen. Ukraineren vant 6-2, 7-6 (11-9) og møter Garbiñe Muguruza i semifinalen. Sistnevnte slo Venus Williams i tre sett.

I den andre semifinalen møtes Simona Halep og Kiki Bertens.

(©NTB)

Mer å lese på Rbnett:
 
Leses nå
 
Sport

NBA: Boston snudde i siste sekund

Boston Celtics lå under med 21 poeng, men snudde til seier i den tredje NBA-semifinalekampen mot Cleveland Cavaliers.

24 søkere til NIF-toppjobben

24 søkere meldte seg i jakten på jobben som generalsekretær i Norges Idrettsforbund etter Inge Andersen.

Zuccarello tror på OL-spill

NHL har sagt nei, men Mats Zuccarello ser mot OL neste vinter med ett mål i tankene: å spille ishockey.

Venter på anmeldelse etter steinkasting i Sarpsborg

Tribuneskandalen i Sarpsborg ender trolig med en kraftig reaksjon for steinkasteren. Han traff hjemmelagets keeper i kneet.

Bendtner-nei fra Hareide

Nicklas Bendtner får ikke plass i Åge Hareides danske landslagstropp til kampene mot Tyskland og Kasakhstan i juni.

Boligbrann i Molde

Alle nødetatene har rykket ut til en boligbrann i Fjellbruvegen.

Satyricon kommer til Molde

Bandet skal spille i det gamle kulturhuset.

Lang tiltaleliste for ung romsdaling

Må svare for tjuveri, ruspåvirket kjøring og bruk av narkotika.