Nicky Hayden i et arkivbilde fra i fjor. Den amerikanske motorsykkelstjernen ligger på sykehus med omfattende skader etter en trafikkulykke, og tilstanden betegnes som ekstremt kritisk. Foto: Rob Grffith, AP / NTB scanpix

Nicky Hayden i et arkivbilde fra i fjor. Den amerikanske motorsykkelstjernen ligger på sykehus med omfattende skader etter en trafikkulykke, og tilstanden betegnes som ekstremt kritisk. Foto: Rob Grffith, AP / NTB scanpix

"Ekstremt kritisk" for skadd roadracingstjerne

Tilstanden til den amerikanske motorsykkelstjernen Nicky Hayden er ekstremt kritisk to dager etter at han var involvert i en trafikkulykke i Italia.

Hayden ble påkjørt av en bil mens han var ute på sykkeltur sør for Rimini, og han pådro seg alvorlige hodeskader i tillegg til flere andre skader.

Han var i Italia i forbindelse med et løp i VM-serien for Superbike på Imola-banen. Han ble først innlagt på et lokalt sykehus, men han ble senere overført til et sykehus i Cesena.

Fredag meldte sykehuset at tilstanden er uendret, og betegnet den som "ekstremt kritisk".

35-årige Hayden ble i 2006 verdensmester i roadracing i MotoGP-klassen. Han er i øyeblikket på 13.-plass i VM-sammendraget i Superbike.

Flere av hans familiemedlemmer har fløyet til Italia fra USA for å være hos ham, blant dem forloveden, moren og broren. Hans far er for syk til å reise.

Den nidoble verdensmesteren Valentino Rossi, som tapte for Hayden med fem poengs margin i 2006, hyller sin tidligere konkurrent.

– Nicky er en av de beste venner jeg har hatt i sporten, sa han.

(©NTB)

Mer å lese på Rbnett:
 
Leses nå
 
Sport

Bradley klar for ny klubb

Tidligere Stabæk- og Swansea-trener Bob Bradley er Los Angeles FCs nye trener. Klubben spiller sin første kamp i Major League Soccer (MLS) neste år.

Golf: Tutta på åttende i Skottland

Suzann Pettersen gikk åpningsrunden av Scottish Open i golf på to slag under par. Det holder til en foreløpig delt åttendeplass.

Sánchez returnerer til Arsenal-troppen søndag

Alexis Sánchez og Shkodran Mustafi vil starte sin sesongoppkjøring med Arsenal søndag.

Kristiansund hentet Øby og Gjertsen

Eliteserieklubben Kristiansund har forsterket laget med vingen Torgil Øwre Gjertsen (25) og midtbanespilleren Olav Øby (22).

Magne Hoseth ferdig i Notodden

Veteranen Magne Hoseth (36) er ferdig i 2.-divisjonsklubben Notodden.

Se de tøffe kravene Solskjær stilte før han sa ja til Forren

– Vegard vet veldig godt hva jeg forventer. Og hva jeg ikke tolererer.

NOV med underskudd på hele fire milliarder

Oljesørvisselskapet ble kraftig rammet av oljenedturen.