Gianluigi Buffon har aldri vunnet mesterligaen. Veterankeeperen og Juventus møter Monaco i semifinalen. Foto: Manu Fernandez / AP / NTB scanpix

Gianluigi Buffon har aldri vunnet mesterligaen. Veterankeeperen og Juventus møter Monaco i semifinalen. Foto: Manu Fernandez / AP / NTB scanpix

Helspansk mesterligasemifinale

Det blir intenst Madrid-derby mellom Real Madrid og Atlético Madrid i semifinalen i mesterligaen.

Dermed møtes fjorårets to finalister i nest siste hinder før finalen i Cardiff. De spanske hovedstadslagene har møtt hverandre regelmessig i mesterligaen de siste årene. Real Madrid har overtaket på naboene.

Finalene i 2014 og 2016 endte med Real Madrid-triumf og Atlético-tårer. Real Madrid vant også da lagene møttes i kvartfinalen i 2015.

Real Madrid kan bli første lag som forsvarer tittelen etter at serievinnercupen ble lagt om til mesterligaformatet. Storklubben er mestvinnende lag med elleve titler i den gjeveste europacupen. Atlético Madrid har aldri vunnet innbyrdes møte i mesterligaen.

– Kom igjen, la oss ta denne, skrev Real-kaptein Sergio Ramos på Twitter.

– Alle detaljer teller, og vi må være veldig forsiktige, for de forsvarer seg veldig godt og har kvalitetsspillere som evner å dra fordel av eventuelle feil, sa Real Madrid-direktør Emilio Butragueno.

Monaco-revansj?

Juventus, som har tapt hele seks finaler i den gjeveste europacupen (to seirer), møter Monaco i den andre semifinalen. Monaco har spilt finale bare én gang, og den ga tap mot Porto i 2004.

To ganger har Juventus slått ut Monaco (1998 og 2015).

– Monaco er et sterkt lag med mange talentfulle spillere og har imponert denne sesongen. Vi må være forsiktige, men målet er klart, skrev Juventus-spilleren Sami Khedira på Twitter.

- Tid for revansj. Vi er bedre enn for to år siden, det er det ingen tvil om, sa Monacos visepresident Vadim Vasiljev.

50/50

For Juventus handler alt om finale ti år etter at klubben reiste seg fra degraderingen til Serie B etter kampfiksing.

– En 50/50-duell. De har et veldig ungt lag som spiller uten press. De kan kjempe uten frykt, sa Juventus-ambassadør Pavel Nedved.

Kampene spilles 2./3. mai og 9./10. mai. Real Madrid og Monaco starter hjemme.

Finalen i Cardiff spilles 3. juni.

Mer å lese på Rbnett:
 
Leses nå
 
Sport

NIF gir innsyn i bilag fra Sotsji-OL og ungdoms-OL

Norges Idrettsforbund (NIF) ga tirsdag pressen innsyn i mange hundre bilag fra vinter-OL i Sotsji i 2014 og ungdoms-OL på Lillehammer i fjor. 

Tidlig møte med superliga-kaos for Capello

Jiangsu Suning-trener Fabio Capello måtte be spillerne om å roe seg etter at det nok en gang ble tumulter i forbindelse med en kinesisk fotballkamp.

Williams irritert over McEnroe-vurdering

Tennislegenden John McEnroe uttalte at Serena Williams ville havnet på rundt 700.-plass på en herreranking. Det falt ikke i god jord hos stjernespilleren.

Samboeren holder Tande i ørene

Daniel-André Tande (23) har brukt premiepengene på leilighetskjøp og slipper kø. Det kan bli avgjørende i OL.

Westbrook tok hjem MVP-prisen

Oklahoma City-spilleren Russell Westbrook er kåret til basketballigaen NBAs mest verdifulle spiller i sesongen som gikk.

Vil bedre økonomien med mer svømming

Et forslag fra SV om å bruke to millioner mer på svømmeopplæring, for samtidig å hjelpe økonomien til Moldebadet, fikk brei tilslutning i kommunestyret.

På gulljakt i EM i Finland

Moldepreget UV-landslag på plass i Helsingfors.

– Raner fotballen for øyeblikkene

Videodømming i fokus under prøve-VM.