Maiken Caspersen FAlla spurtslo Heidi Weng lørdag.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Maiken Caspersen FAlla spurtslo Heidi Weng lørdag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Weng lader opp på hytta

Mens landslagsvenninnene gjør VM-finpussen på Sjusjøen, reiser Heidi Weng på hytta for å gjøre de siste forberedelsene til sesongens store høydepunkt.

Lørdag tok Enebakk-jenta bronse på NM-fellesstarten med skibytte på Lygna. I tiden som kommer handler alt om det som skal skje i Lahti om en måned.

Marit Bjørgen reiser til Davos for å forberede seg til VM, mens Maiken Caspersen Falla og en rekke av de øvrige VM-uttatte løperne skal ha samling på Sjusjøen. Heidi Weng skal gjøre sin forberedelser på egen hånd på Skeikampen.

- Nå reiser jeg så fort som mulig til Skeikampen. Der skal jeg være på hytta og lade opp. Det har vært planen min i to år, og den skal jeg nå følge. Det har jeg veldig tro på, sa hun etter bronseløpet i NM.

Der forsøkte hun å henge på langrennsdronningen Marit Bjørgen innledningsvis på 15-kilometeren, men måtte fort gi opp det prosjektet.

- Jeg prøvde å henge på Marit, men kjente raskt at jeg ikke hadde dagen. Da var det bare å prøve å finne flyten og få en god treningsøkt. Alt i alt ble det veldig bra, oppsummerte Weng.

På oppløpet ble det en spurtduell med Maiken Caspersen Falla om sølvmedaljen.

- Jeg trodde først at jeg skulle ta henne, for jeg følte jeg hadde god fart i starten. Maiken kom imidlertid tilbake og ga meg kamp helt inn til døra. Det var moro, sa Weng.

(©NTB)

Mer å lese på Rbnett:
 
Leses nå
 
Sport

Sverige møter vertsnasjonen i kvartfinalen

Sverige gikk på en smell med 2-3-tap mot Italia, men gikk videre takket være Tysklands seier mot Russland. I kvartfinalen venter vertsnasjonen Nederland.

Dæhli beholdt sammenlagtledelsen i O-ringen

Magne Dæhli er fortsatt nummer én i sammendraget i O-ringen etter fjerdeplass på tirsdagens sprint i sentrum av Arvika.

Balotelli påførte FCK bortetap

Ståle Solbakken fikk ikke det utgangspunktet han ønsket seg i mesterligakvalifiseringen da hans FC København tapte 0-1 på bortebane mot Vardar Skopje tirsdag.

Den spanske fotballpresidenten suspendert av idrettsdomstol

Spanias fotballpresident Angel Maria Villar er suspendert i ett år av den spanske idrettsdomstolen etter at han ble arrestert i en opprullende korrupsjonssak.

Oldrup Jensen klar for belgisk fotball

Odds midtbanespiller Fredrik Oldrup Jensen skal til belgisk fotball. 24-åringen har signert en fireårskontrakt med Zulte Waregem.