Heidi Løke har fått et kontrakttilbud fra Storhamar, bekreftet klubben onsdag. Foto: Vidar Ruud, NTB scanpix

Heidi Løke har fått et kontrakttilbud fra Storhamar, bekreftet klubben onsdag. Foto: Vidar Ruud, NTB scanpix

Linn-Kristin Riegelhuth Koren var toppscorer da Larvik slo Vipers og skaffet seg en luke på tabelltopp i eliteserien. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Linn-Kristin Riegelhuth Koren var toppscorer da Larvik slo Vipers og skaffet seg en luke på tabelltopp i eliteserien. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Larvik fikk luke i eliteserien

Larvik avgjorde bortekampen mot Vipers Kristiansand før pause og har tre poengs luke på tabelltopp i eliteserien håndball etter onsdagens 29-25-seier.

Noen timer tidligere var nemlig Byåsen klart best i oppgjøret mellom Norges to deltakere i EHF-cupens gruppespill. 28-21-seieren over Glassverket sendte laget forbi motstanderen til 2.-plass.

Både Byåsen og Glassverket er tre poeng bak Larvik, som også har en kamp mindre spilt. Vipers på fjerdeplass er ytterligere poenget bak.

- I dag var de ikke i nærheten. Jeg er veldig fornøyd. I første omgang viste vi at vårt toppnivå er høyere, og det var vår kamp fra begynnelse til slutt, sa Larvik-trener Tor Odvar Moen til Eurosport Norge.

Larvik tok sin niende seier på like mange seriekamper denne sesongen, etter å ha kjørt over Vipers i første omgang. Hadde det ikke vært for en kjemperedning i sluttsekundet, ville Larvik ha scoret dobbelt så mange mål som motstanderen.

Med 15-8 til gjestene var kampen avgjort, men Vipers reiste seg og vant 2. omgang 17-14.

Linn-Kristin Riegelhuth Koren scoret sju mål for Larvik, Thea Mørk seks. Kari Brattset var giftig for Vipers og scoret sju ganger på like mange forsøk.

- Vi ødela for oss selv i første omgang. Da hadde vi fire tekniske feil ute på banen, og det går ikke mot Larvik. Vi hadde også misser alene med keeper som førte til kontringer mot. Men vi reiste oss i annen omgang, konkluderte Vipers-trener Kenneth Gabrielsen.

Tomac avgjorde

I Trondheim var det jevnt i 40 minutter. Etter hjemmeledelse 12-11 til pause bet Glassverket seg fast og hang med til 14-14 vel åtte minutter ut i annen omgang. Flere viktige scoringer av kaptein Teodora Tomac bidro til å sende Byåsen foran for godt.

Glassverket kom aldri igjen à jour, og mot slutten sa hjemmelaget takk for følget på vei mot sjumålsseier.

Tomac og Marit Røsberg Jacobsen imponerte begge med fem scoringer på like mange avslutninger. Gjestenes Line Bjørnsen og Birna Berg Haraldsdottir var kampens mestscorende med seks mål hver.

Glassverket ville med seier i Trondheim ha toppet eliteserietabellen et par timer. I stedet falt laget til tredjeplass.

Scoret 15

Storhamar gjorde på sin side kort prosess med nestjumbo Gjerpen og vant 45-30 i en real målfest. Malene Aambakk scoret 15 mål på 16 skudd, mens Kamilla Sundmoen tross 12 scoringer spilte annenfiolin.

Hamarklubben bekreftet for øvrig onsdag at den har gitt landslagsstjerne Heidi Løke et kontraktforslag.

- Hun har fått et tilbud. Det blir veldig spennende å se om det går i orden. Hun virker veldig positiv til å komme hit, sa trener Arne Senstad til Hamar Arbeiderblad.

Györ-spilleren er gravid og har besluttet at hun etter fødselen vil spille for en norsk klubb igjen. Fra før spiller hennes lillesøster Lise i Storhamar.

Storhamar er etter onsdagens seier på 5.-plass, tre poeng bak 2.-plasserte Byåsen.

(©NTB)

Mer å lese på Rbnett:
 
Leses nå
 
Sport

Pärmäkoski valgte borte sprintstafetten

Det finske hjemmehåpet Krista Pärmäkoski går sin første øvelse, skiathlon, i VM lørdag. Dermed står hun over sprintstafetten dagen etter.

Northug testet VM-løypene med svenskevest

Petter Northug trente tirsdag i de finske VM-løypene iført en oppvarmingsvest med svenske Theodor Petersons navn. Det synes svensken bare var gøy.

Harsem med på det norske sprintlaget

Kathrine Harsem fikk den noe åpne plassen på kvinnenes sprint i Lahti-VM.

Isco bekymret over lite spilletid

Den spanske landslagsspilleren Isco sliter med å spille seg inn på laget i Real Madrid.

Ancelotti bøtelagt for å vise fingeren

Bayern München-trener Carlo Ancelotti er straffet med en bot på 45.000 kroner for å ha vist fingeren etter 1-1-kampen mot Hertha Berlin.

Molde-fekter ikke tatt ut til EM

– Sønnen min blir diskriminert

På rankingen er Luuk Hazes fra Molde nummer to.

Slik forklarer OL-helten uttaket

Her er Bartosz Piasecki forklaring på at Molde-fekteren ikke er med.